rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

SORTEIG

🥑 Guanya un completíssim lot de productes ECO BonPreu! És molt fàcil!!

NOVETAT

🥗 No et perdis cada dimecres la nova recepta pas a pas de la cuina de sempre al teu correu

El Govern planteja fer més difícil la prescripció dels delictes sexuals a menors

Proposa apujar dels 18 als 30 anys l'edat a partir de la qual es comença a comptar perquè prescriguin els delictes sexuals a menors
El conseller de Justícia, Carles Mundó | ACN

 

La Generalitat, arran de l'informe encarregat pel conseller de Justícia, Carles Mundó, planteja apujar dels 18 als 30 anys, l'edat a partir de la qual es comença a comptar perquè prescriguin els delictes sexuals a menors. Aquest informe se li va encarregar a Víctor Gómez Martín, professor i catedràtic acreditat de Dret Penal a la Universitat de Barcelona, per «aportar elements de rigor un debat que, en casos concrets, pot fer-se des de la visceralitat, mentre que necessitaria una reflexió», a dit el conseller en declaracions a El Periódico.

Actualment, perquè un delicte sexual prescrigui, han de pasar 10, 15 o 20 anys, en funció de si es tracta d'un abús o d'una agressió. Aquests anys, en els casos en els quals la víctima és menor d'edat, comencen a comptar a partir dels 18 anys. L'informe, que es va encarregar després que esclatés l'escàndol per abusos a menors als col·legis de Maristes, determina que començar a comptar a partir dels 18 anys no és suficient.

 

Víctor Gómez senyala que, en aquesta mena de delictes, la víctima acostuma a tenir barreres que no li permeten denunciar els fets immediatament després de ser comesos. Barreres que poden anar des de la relació de dependència, sigui emocional o econòmica, amb l'agressor fins al mateix bloqueig psicològic per l'experiència traumàtica viscuda. Per a Gómez, l'ideal seria que es comences a comptar des de que la víctima «es refés del bloqueig psicològic o superi la vinculació material, emocional o econòmica amb l'agressor que l'impedeix denunciar-ho», però un redactat així és difícil encaixar-lo en una norma general.

Gómez assegura que el temps necessari perquè la víctima es refaci i trenqui amb aquestes barreres s'apropa més als 30 anys que presenta el Codi Penal alemany. Altres casos semblants són el de Suïssa, on es comença a comptar a partir dels 25 anys; o el d'Àustria on es compta a partir dels 28.

🥑 Un completíssim lot de productes ECO BonPreu pot ser teu fent clic aquí. Participa ara!

Clica aquí per rebre les últimes notícies d'actualitat. Gratis al teu mòbil!

🍅 Ets un apassionat de la cuina? Subscriu-te gratis al butlletí per rebre la recepta de la setmana al teu correu!

Comentaris