El millor croissant d'Espanya es pot tastar a Barcelona

La Pastisseria Canal i el seu pastisser, Toni Vera, s'han endut el premi del IX Concurs de croissant artesà de mantega d'Espanya.
Toni Vera, pastisser de La Canal, ha guanyat el guardó al millor croissant artesà de mantega d'Espanya | Cedida

 

La Pastisseria Canal de Barcelona ha guanyat el IX Concurs al millor croissant artesà de mantega d'Espanya que s'ha celebrat aquest matí a l'Escola de Pastisseria de Gremi de Barcelona (EPGB). La pastisseria catalana ha guanyat el primer premi per davant de 42 pastisseries de tot l'Estat que també participaven al concurs i s'uneix a la privilegiada llista de guanyadors d'aquest concurs.

Un dels aspectes millor valorats pel jurat, compost per professionals del sector i representants de les empreses patrocinadores de l'acte, ha estat la seva originalitat i el seu aspecte regular, amb unes línies fines ben marcades a la part exterior. Altres aspectes que es valoren en aquest concurs són el color, la forma, el gust i l'acabat. 

 

El president de jurat, Antoni Bellart (de la Pastisseria Triomf de Poblenou) ha destacat especialment el nivell dels participants en aquesta edició del concurs, ja que només han hagut de rebutjar una de les 42 propostes presentades perque no s'adequava al marge entre 45 y 65 grams que la normativa exigeix.