rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

NOVETAT

🥗 No et perdis cada dimecres la nova recepta pas a pas de la cuina de sempre al teu correu

El nom dels restaurants 'La Mafia se sienta a la mesa', en el punt de mira europeu

Alguns països d'Europa s'han ofès per la marca d'aquesta cadena de menjar italià
Imatge d'un dels restaurants de la cadena. | Cedida.

 

El nom dels restaurants La Mafia se sienta a la mesa, l'eslògan de la qual diu «Vine i gaudeix de l'experiència de la Màfia» ha estat vetat per la Unió Europea perquè el considera «contrari als principis morals», segons recull la premsa italiana. Encara que es tracta d'una cadena espanyola de menjar, a l'Estat la polèmica no ha transcendit, però a Itàlia es van acumular les queixes quan es va saber sobre el nom del restaurant. Després de diverses queixes dels ciutadans, el país italià va decidir presentar una queixa formal a la Unió Europea.

Finalment, l'Oficina de Propietat Intel·lectual de la Unió Europea ha respost a la queixa vetant l'ús de «Màfia» com a marca, encara que segons la mateixa empresa, es tracta només d'un document administratiu i no estan obligats a canviar el nom dels seus restaurants. Si el dictamen de la UE no es converteix en una mesura legal, la marca no canviarà de nom.

 

La Comissió Antimafia italiana celebra el veredicte de la Unió Europea, ja que considera que relacionar el menjar italià amb la màfia, a part de ser inadequat, el desprestigia internacionalment. Des del restaurant asseguren que el nom de la seva empresa no vol fer apologia de l'organització criminal, sinó que recull l'estil i ambient de les pel·lícules de mafiosos de Hollywood, cosa que ja fan establiments de tot el món amb noms com Mafiozzo o Cosa Nostra.

Clica aquí per rebre les últimes notícies d'actualitat. Gratis al teu mòbil!

🍅 Ets un apassionat de la cuina? Subscriu-te gratis al butlletí per rebre la recepta de la setmana al teu correu!

🥑 Un completíssim lot de productes ECO BonPreu pot ser teu fent clic aquí. Participa ara!

Comentaris