El pare dels fills de Juana Rivas, disposat a oferir custòdia compartida a Itàlia «i casa per a la mare»

Segons el seu advocat, la intenció és acabar amb un assumpte que «no hauria d'haver arribat mai tan lluny»
El pare dels fills de Juana Rivas, disposat a oferir custòdia compartida. | Europapress

 

El pare dels fills de Juana Rivas, la dona de Maracena, Granada, que roman desapareguda des que dimecres passat, 26 de juliol, va incomplir l'ordre judicial de lliurar-li els seus fills, d'11 i 3 anys, està disposat a negociar «una custòdia compartida a Itàlia i casa per a la mare». El seu advocat, Adolfo Alonso, ha assenyalat que la intenció és arribar a «un pacte» formal amb Juana Rivas per posar fi a un assumpte que «no hauria d'haver arribat mai tan lluny» i que «només està generant dolor» a totes dues parts. L'oferiment del pare seria «guàrdia i custòdia compartida a Itàlia i una casa per a la mare», una oferta que ha transcendit poc abans del recurs que els advocats de Juana Rivas han formalitzat aquest dilluns, 31 de juliol, davant del Tribunal Constitucional (TC), sol·licitant que, si escau, prevalgui l'«interès superior del menor».

Un dels lletrats, Juan Ramón Montero, ha concretat als mitjans de comunicació que en el recurs sol·liciten la suspensió de l'execució de la sentència que obliga a Juana Rivas a lliurar els seus fills al pare perquè tornin amb ell a Itàlia, on tenen fixada la seva residència habitual. «Estem tractant d'obtenir una resposta al llarg del matí, atès que és un tema excepcional i la capacitat que té el TC de reaccionar tan aviat com sigui possible», ha assenyalat Montero després de la presentació de l'escrit en l'Alt Tribunal.

 

L'objectiu, segons ha dit, és evitar la «conflictivitat» i el «protagonisme» dels cònjuges fent servir els drets dels menors, al mateix temps que ha destacat que, a més de la suspensió cautelar, també sol·liciten que es busqui una solució que atengui preferentment l'interès dels menors. Aquest recurs arriba després que el jutjat d'instrucció número 2 de Granada inclogués divendres passat, 28 de juliol, diligències prèvies després de rebre les actuacions sobre el cas de Juana Rivas, i que hagi citat les parts el 8 d'agost perquè compareguin en aquest procediment que salta ara a la via penal. En cas de no comparèixer aquest dia, Rivas podria ser objecte d'una ordre de cerca i captura.