rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

SORTEIG

🥑 Guanya un completíssim lot de productes ECO BonPreu! És molt fàcil!!

NOVETAT

🥗 No et perdis cada dimecres la nova recepta pas a pas de la cuina de sempre al teu correu

El Parlament aprova l'accés universal a la sanitat

La nova llei garanteix l'accés a la sanitat catalana a tots aquells que resideixin a Catalunya, independentment del seu estat o condició legal
Imatge d'arxiu de la targeta sanitària del Servei Català de Salut | Europa Press

 

La nova llei d'universalitat a la sanitat catalana, aprovada aquest matí pel Parlament, assegura l’accés de tots els serveis públics sanitaris les persones residents a Catalunya que acreditin empadronament o criteris d’arrelament, uns criteris que es desgranaran en un reglament que acompanyarà la norma. Davant els intensos debats generats pel fet que aquest accés podria afavorir un turisme sanitari, el Servei Català de la Salut resol que «som conscients que en un món globalitzat, universalitzar la sanitat augmenta el risc de pràctiques fraudulentes, però no podem minimitzar aquest dret per aquests riscos. El que cal fer és posar més mecanismes per detectar aquestes pràctiques fraudulentes».

La llei també preveu que el Servei Català de la Salut (CatSalut) assumeixi el cost de l’assistència a urgències de persones que no siguin residents a Catalunya sempre que acreditin que no tenen recursos per pagar el cost d’aquesta atenció mèdica. Un altre apartat d’aquesta llei inclou a més, que s’ha de formar els professionals de CatSalut perquè estiguin actualitzats i informats sobre la normativa vigent.

🥑 Un completíssim lot de productes ECO BonPreu pot ser teu fent clic aquí. Participa ara!

Clica aquí per rebre les últimes notícies d'actualitat. Gratis al teu mòbil!

🍅 Ets un apassionat de la cuina? Subscriu-te gratis al butlletí per rebre la recepta de la setmana al teu correu!

Comentaris