TENS TELEGRAM?

Ara t'enviem les últimes hores al Telegram! Clica aquí!

'El Periódico' crea polèmica amb un suposat document que demostraria que la CIA va avisar els Mossos sobre un atac imminent

La publicació ha generat molta controvèrsia

 

Tan sols un dia després dels atemptats ‘El Periódico’ va publicar que tenia una informació exclusiva, que apuntava que la CIA havia avisat a la policia espanyola d’un possible atac a l’estiu a Barcelona. Una informació que va ser desmentida pel mateix president Carles Puigdemont, el conseller d'Interior, Joaquim Forn i el major dels Mossos, Josep Lluís Trapero, que aquest dilluns ho tornava a desmentir a El Matí de Catalunya Ràdio, «No tenim contacte amb la CIA, ja ens agradaria», va afirmar el consell.

 

Nota publicada per 'El Periódico' que afirma que la CIA va advertir als Mossos sobre un atac a Barcelona | 'El Periódico'

Doncs bé, ara el mateix rotatiu ha publicat, sota la signatura del mateix director del diari, Enric Hernàndez, la suposada nota amb què la CIA hauria alertat el 25 de maig del risc d'atemptat a Barcelona aquest estiu. En el document s'afirma que «informació no corroborada de veracitat desconeguda de finals de maig» apuntaven que Estat Islàmic planejava atemptar durant l'estiu en «zones turístiques molt concorregudes" de Barcelona, "especialment a la Rambla». Immediatament, diferents personalitats s’han pronunciat per desmentir la informació publicada pel rotatiu, fins i tot, Wikileaks i el seu fundador, Julian Assange, han posat en dubte que aquesta nota sigui real.

 

 

Segons WikiLeaks, en el text hi ha algunes incongruències que fan dubtar de la veracitat de la suposada nota. Per exemple, al text es pot llegir «Irak», que és la forma castellana per referir-se al país, però que en anglès s'escriu «Iraq». A més, s'avisa que la CIA utilitza el terme «Notice», no «nota» com al document d''El Periódico', cosa que titlla de «greus errors», tractant-se, suposadament, d'un avís dels serveis d'intel·ligència. Un altre indici que fa dubtar és que al text es pot llegir «Spain», no «ESP», com és habitual en els documents de la CIA. Un altre detall, però amb una importància enorme és que s'utilitza el terme «ISIS», molt habitual als mitjans de comunicació, quan en realitat els serveis d'intel·ligència dels Estats Units prefereixen el terme «ISIL», per referir-se a l'organització terrorista Estat Islàmic. 

El fundador de WikiLeaks, Julian Assange, ha assenyalat a través del seu compte de Twitter que el tipus de caràcters utilitzats, així com les cometes que es fan servir al document per citar són típics d'Espanya, i no d'una nota en anglès escrita per la CIA. 'El Periódico' va publicar el mateix dia dels atemptats que els Mossos van ser advertits d'un atac imminent a les Rambles, però no ha estat fins aquest dijous que el diari català ha fet públics els suposats documents.

 

 

 

🔴 Ara pots rebre els avisos del tall de carreteres al teu correu. Fes clic aquí!

Comentaris