rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

SORTEIG

🥑 Guanya un completíssim lot de productes ECO BonPreu! És molt fàcil!!

NOVETAT

🥗 No et perdis cada dimecres la nova recepta pas a pas de la cuina de sempre al teu correu

El PSC descarta una moció de censura amb el PP a Badalona

Els socialistes mantindran converses amb les altres formacions polítiques presents a l'Ajuntament
Iceta ha assegurat que els socialistes no faran una moció de censura amb el PP. | CatalunyaDiari.cat

 

L’Ajuntament de Badalona —governat per Guanyem amb el suport d’ICV-EUIA i ERC— va permetre que els seus empleats municipals treballessin el 12 d’octubre per no commemorar una festa que té una «connotació colonialista i de genocidi ètnic», i els que triessin aquesta opció podrien recuperar el dia festiu el 9 de desembre per «poder gaudir del pont de la Constitució». Aquesta decisió es va dur a terme, malgrat hi havia una resolució judicial que ho impedia, i el PP va interposar una querella contra el govern badaloní. Per aquest motiu, el jutge ha citat a declarar diversos regidors els pròxims dies 25 i 26 d'octubre. Al PSC també li va molestar la iniciativa d'obrir les portes de l'Ajuntament durant el Dia de la Hispanitat i va decidir trencar la col·laboració que fins ara mantenia amb l’equip de govern.

Arran d’aquests fets, el president del PSC a Badalona, Àlex Pastor, va proposar una moció de censura per liderar un canvi al consistori, però en cap cas a favor del Partit Popular. Per la seva banda, l’exalcalde García Albiol, que en un primer moment va dir que no participaria en el que considera un «circ mediàtic», ha afirmat que donarà suport a la moció sense entrar al govern per tal de fer possible el canvi de govern a Badalona.  

 

La reacció a aquest anunci dels populars no s’ha fet esperar. El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha assegurat que no tirarà endavant una moció de censura a Badalona «de la mà del PP». El socialista ha ironitzat sobre el fet que fa uns dies el popular deia que cap regidor socialista tenia possibilitats de ser alcalde i ara ha «canviat» la seva postura. Iceta també ha explicat que els socialistes faran una segona ronda de contacte amb tots els grups, com ja van anunciar, i que quan hagi acabat faran públic el seu posicionament. Per la seva banda, Pastor ha apostat per un govern «fort i cohesionat» i creu que les converses amb Dolors Sabater i les altres formacions progressistes «han de dur a situar com a prioritat les necessitats de la ciutadania».

 

Clica aquí per rebre les últimes notícies d'actualitat. Gratis al teu mòbil!

🍅 Ets un apassionat de la cuina? Subscriu-te gratis al butlletí per rebre la recepta de la setmana al teu correu!

🥑 Un completíssim lot de productes ECO BonPreu pot ser teu fent clic aquí. Participa ara!

Comentaris