El truc per adormir-te en 60 segons

En tres passos aconseguiràs vèncer l’insomni o superar una situació de pànic
Moltes persones pateixen insomni o tenen dificultats per agafar el son. | Cedida.

 

Són moltes les persones que han patit insomni alguna vegada o que,  malgrat haver tingut un dia esgotador, els ha costat aclucar l’ull. Amb el truc «4-7-8» no només aconseguiràs dormir millor, sinó que també et servirà d’ajuda en situacions de pànic, d’estrès o de tensió. El truc «4-7-8» consisteix en tres passos:

1. Inspira. Col·loca la llengua dalt del paladar, darrere dels incisius. Respira lentament i compta amb el cap fins a quatre.

 

2. Contén la respiració i compta fins a set. Ara el cos té prou temps per agafar oxigen i repartir-lo per tot l’organisme. L’oxigenació de la sang augmenta i notaràs com el teu cos comença a relaxar-se.

 

3. Expira comptant fins a vuit. Vés amb compte a no treure tot l’aire d’un sol cop. Si escoltes una mena de murmuri intern és que ho estàs fent bé. Amb aquesta respiració lenta s’aconsegueix que l’aire utilitzat o inspirat surti del cos. El pols cardíac disminueix i el cos entra en un estat de calma.

 

Perquè aquest exercici sigui més efectiu, és recomanable fer-lo cada dia després de despertar-se i abans d’anar a dormir. D’aquesta manera, el cos s’hi acostuma i s’aconsegueixen uns efectes més positius.