Els 'day trips', cada vegada més habituals a Barcelona

L'oferta d'aquesta manera de visitar el territori ha augmentat significativament
Barcelona aposta fort pels 'day trips' | GTRES

 

És un tipus de turisme que ha crescut a tot arreu. El seu èxit resideix en les grans aglomeracions que es troben a les capitals i en la quantitat de persones que decideixen repetir en un destí que ja han visitat abans. Per aquests motius destaca el 'day trip', un model turístic dedicat a realitzar visites d'un dia fora de les grans ciutats i conèixer així els atractius de l'entorn, tal com explica 'La Vanguardia'. D'aquesta manera, Bordeus promociona el tast de vins lluny del centre i París proposa el Palau de Versalles com a alternativa a la capital. I Barcelona, que també posa en pràctica aquesta dinàmica per a diversificar l'oferta del turisme, ha vist com els 'day trips' no fan més que créixer. 

Barcelona encaixa perfectament amb el perfil de ciutat on els 'day trips' poden triomfar, i és que la meitat dels 17 milions de visitants que rep anualment ho fan, com a mínim, per segona vegada. El director de l'empresa Julià Travel, que aposta per aquest tipus de turisme, assegura que les sortides de la capital no fan més que créixer: «Aquest 2017 és l'any en el qual més inversió hem fet en aquest tipus de 'tours'», assegura Edgar Weggelaar. «Si el 2015 representaven un 10% del total del nostre catàleg, ha pujat en dos anys a un 40%. Si ofereixes un producte atractiu, té sortida segur». Els busos turístics públics també creixen. El Catalunya Bus Turístic, gestionat per entitats com la Generalitat o TMB, ha incrementat un 5,9% els passatgers que volen formar part de les seves excursions. 

D'aquesta manera, molts turistes es decanten per visitar la Colònia Güell o Montserrat, així com el Port Aventura o la Isla Fantasía. Són moltes les opcions que poden escollir els visitants al territori català, i les empreses turístiques s'encarreguen que aquestes alternatives a la ciutat comtal tinguin cada cop més visibilitat. Amb els diferents atractius que té Catalunya lluny de les aglomeracions, de ben segur que els 'day trips' no seran una moda passatgera i que, si s'hi inverteix, no pararan d'augmentar la seva popularitat.