Els deu trucs més bruts que utilitzen els bars

Algunes pràctiques habituals són il·legals
El compte en un bar. | Hosfrico
 

Hi ha bars o restaurants que són en ells mateixos una gran mentida, amb preus abusius o un servei simplement de pena. No obstant això, tots hem estat víctimes d'algunes de les seves mentides que, en la seva majoria, són il·legals. Així que no deixis que t'estafin i tingues en compte aquestes deu grans mentides que recull Señoras Que.

Cobrar pels coberts: D'entrada, que et cobrin per les eines que utilitzes per menjar sembla bastant absurd, encara que aquesta pràctica era molt estesa fa ja alguns anys. Afortunadament, en l'actualitat molt pocs llocs cobren pels coberts, cosa que és, d'altra banda, completament il·legal segons Facua.

 

Cobrar per la carn molt feta: És igual si t'agrada molt feta, al punt, poc feta o crua. L'habilitat del cuiner en posar el teu filet a la planxa no es paga. Aquest suplement no és, ni de lluny, acceptable.

El menú del dia no es comparteix: No hi ha cap reglament que indiqui que el menú del dia és personal i intransferible. Pots compartir el teu menú com et doni la gana. Així que si els treballadors de l'establiment et diuen el contrari, no tens per què acceptar tal aixecada de camisa.

 

Cobrar pel pa: Fins i tot en alguns bars t'ho planten en la taula encara que no ho hagis demanat, sumant-ho després al total del compte. Abans de res, remarcar que això és quelcom legal, però el cobrament pel pa ha d'estar obligatòriament indicat a la carta i preu.

 

Cobrar pels gels: Sol passar que et porten la teva beguda amb gels però el got acaba de sortir de l'ardent rentavaixella. Els gels es fonen ràpid i si vols més et trobaràs una bonica sorpresa al compte. Això no està prohibit, però no deixa de ser molt mediocre.

 

Cobrar la carn o el peix per grams: Si tens ganes de provar aquest bistec de no sé quants quilos que suposa tot un repte per al teu estómac, has de saber que el cobrament al pes té els seus riscos. El que pensaves que no passava dels 40 euros pot sortir-te per bastant més. Segons Facua, la carta ha d'especificar el pes mitjà i el preu que li correspon.

 

Braves «al kétchup»: L'art de les braves s'està degenerant a un ritme vertiginós. El que abans suposava l'aperitiu perfecte s'ha convertit en una pasterada de midó cru amb kétchup. Una gran estafa que no està prohibida per Facua però hauria d'estar-ho.

 

La beguda no està inclosa a la carta: Si la beguda no està especificada és que alguna cosa estranya succeeix. Vés amb compte amb el que ascendirà el total amb les begudes.

 

Patates fregides i cacauets com a aperitius: Tot un clàssic. Un dels trucs més vells dels bars consisteix a oferir aperitius salats perquè demanis una o dues begudes més. Raciona i pren-t'ho amb calma.

 

Cobrem fins i tot l'aspirina: Si ens fa mal el cap, estem en el nostre dret de demanar una aspirina al cambrer. Però vés amb compte, sota cap concepte et poden cobrar pel medicament. Segons Facua, això és una pràctica il·legal.