rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

Els treballadors d'Eulen desconvoquen la vaga del divendres dia 8, però no descarten acordar-ne de noves

Aquest dilluns el comitè valorarà en assemblea convocar noves vagues
Cues al control de seguretat de l'aeroport del Prat durant una jornada de vaga. | Twitter / @banditcatbdn

 

Els treballadors dels controls de seguretat de l'aeroport del Prat contractats per l'empresa Eulen han anunciat aquest dissabte, 2 de setembre, que desconvocaran la vaga prevista pel divendres vinent, 8 de setembre. Els treballadors s'han mostrat escèptics vers el laude dictat recentment i han lamentat que la resolució «no arregla el problema de fons». A més, ha assenyalat que, malgrat tot, probablement l'assemblea del dilluns que ve acordarà noves convocatòries de vaga. Un dels motius que genera recel per part del comitè de vaga és el fet que la resolució no obligui Aena a garantir que es mantinguin les millores laborals de cara a futures adjudicacions del servei. Al mateix temps, els treballadors critiquen que aquest dissabte encara no han entrat en vigor els reforços de personal establerts al laude. 

L'advocat ha recordat que els grups d'empleats que controlen els arcs de seguretat no estan dissenyats de forma equitativa entre homes i dones, de manera que les treballadores acaben assumint més càrrega de treball perquè són les úniques que poden escorcollar dones.Garcia Quinteiro ha retret que «el laude no atén o no entén que la qüestió de fons no està relacionada amb les condicions laborals, sinó amb les condicions del lloc de treball». A més, el comitè també denuncia que els treballadors continuen patint les mateixes condicions laborals que abans del laude, i asseguren que no poden anar al lavabo o menjar durant els torns de feina. 

 

Dos dies després que l'àrbitre designat pel govern espanyol, Marcos Peña, dictés el resultat del laude per resoldre el conflicte laboral de l'aeroport del Prat, els treballadors han fet les primeres valoracions públiques aquest dissabte. Acompanyats de l'advocat Leopoldo Garcia Quinteiro, que ha titllat el laude de «disbarat jurídic», el comitè de vaga ha lamentat que el dictamen emès per l'àrbitre «només ha servit per tapar el que està succeint a l'aeroport, com si fos una tireta», i ha advertit que l'arrel del conflicte continua sense resoldre's.

 

L'assessor del comitè de la vaga, Juan Carlos Giménez, ha demanat de nou que la resolució inclogui la participació i corresponsabilitat d'Aena, ja que és l'ens gestor aeroportuari i el titular de l'adjudicació de la vigilància dels controls de seguretat. Giménez ha denunciat que Aena «s'ha escapolit» del contingut del laude, ja que no contempla que es garanteixi que les millores laborals actuals es mantindran de cara a la propera empresa que concursi per poder dur a terme la vigilància. «Es repetirà la situació que ja s'està patint aquest estiu, perquè els treballadors contractats recentment per Eulen no disposen del plus que tenen els empleats subrogats de l'empresa anterior", ha explicat Leopoldo Garcia Quinteiro.

Clica aquí per rebre les últimes notícies d'actualitat. Gratis al teu mòbil!

🎁 Sortegem una fantàstica targeta regal de 50 € per PRIMARK! Participa aquí, és molt fàcil!

Comentaris