ÚLTIMA HORA

Assassinen a trets un confident de la policia i fereixen un agent al Vallès

Es convoquen noves places públiques per principis d’any

Per l’any vinent es convocaran 7.000 places públiques
Imatge d'un grup de persones fent les oposicions. | Cedida.

 

La Generalitat de Catalunya ja té a punt el calendari per a les oposicions. A principis d’aquest pròxim any, 2017, es començaran a convocar les 7.000 places públiques que va anunciar el president de Catalunya, Carles Puigdemont.

Aquestes places seran completament noves pels Mossos d’Esquadra i els Bombers. A més, hi haurà diverses places destinades a un important nombre de treballadors que ara són interins. Un cop s’aprovin els pressupostos, la mesura es prendrà de forma immediata després de diversos anys sense cap tipus de convocatòria. Cal destacar que durant aquest cap de setmana s’estan realitzant les proves per a 309 places de promoció interna on s’hi ha presentat un total de 295 aspirants per tal d’intentar aconseguir llocs de comandament. A més, la Generalitat defensa que forma part d’un projecte per tal de captar persones amb talent intern però també extern.

 

Els sindicats presents a la Taula de la Funció Pública han demanat a la Generalitat que multipliqui per quatre o per cinc l’oferta d’ocupació pública en l’administració catalana. La secretària d’Administració i Funció Pública, Meritxell Masó, ha confirmat que la voluntat és començar a convocar les proves a principis d’any i anar fent més, de forma progressiva, durant el 2017 i el 2018, tal com explica la CCMA.