rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

SORTEIG

🥑 Guanya un completíssim lot de productes ECO BonPreu! És molt fàcil!!

NOVETAT

🌞 La previsió del temps cada día al teu Instagram. Segueix-nos fent clic aquí!

ÚLTIMA HORA

⚫ Mor una dona de 90 anys pel brot de listeriosi a Sevilla

Es dispara el nombre de morts per ofegament a Catalunya

Fins al 15 de juliol hi ha hagut 22 víctimes i la meitat han perdut la vida a les platges
Piscina municipal de Ripoll on va morir ofegada una nena de 4 anys | Cedida

 

Des de gener fins al 15 de juliol, segons l'informe elaborat per la Reial Federació Espanyola de Salvament i Socorrisme, han mort a Catalunya 22 persones per ofegament, una xifra que s'ha duplicat en comparació al mateix període de l'any passat, que es van morir dotze persones. L'informe alerta que les dades s'han disparat, sobretot a Barcelona — on l'any passat es va ofegar una única persona en comparació a les cinc d'aquest any— i Girona — on l'any passat van morir tres persones en comparació a les onze d'aquest any. A Espanya en total han mort 246 persones en el mateix període, tornant-se així el pitjor d'aquests últims tres anys.

Segons l'informe, dels 22 ofegaments, quatre són de nens de menys de 10 anys, cinc de persones d'entre 55 i 64 anys, cinc més els han patit persones de més de 65 anys, altres cinc entre els 35 i els 54 anys, i tres entre els 18 i els 34 anys. I, del total de defuncions, la meitat han estat a les platges, quatre a la piscina, dues al riu i les cinc restants en altres espais amb aigua. La conclusió a destacar de l'informe és que el 82% dels casos van passar a espais on no hi havia cap servei actiu de socorrisme en el moment dels fets.

 

Aquest informe ha fet saltar les alarmes. Alguns dels incidents dels últims dos mesos, com la morts d'una nena de 4 anys a la piscina municipal de Ripoll i d'un nen de 10 anys en una piscina de Vilanova i la Geltrú, han generat preocupació entre els pares. Jessica Pino Espinosa, responsable de l'informe dels ofegaments, va advertir ahir del perill per als menors d'edat. Va recordar que cal prestar-los atenció i no descuidar-los «mentre s'està pendent d'altres coses, com el mòbil».

🥑 Un completíssim lot de productes ECO BonPreu pot ser teu fent clic aquí. Participa ara!

Clica aquí per rebre les últimes notícies d'actualitat. Gratis al teu mòbil!

🍅 Ets un apassionat de la cuina? Subscriu-te gratis al butlletí per rebre la recepta de la setmana al teu correu!

Comentaris