rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

SORTEIG:

🥑 Guanya un completíssim lot de productes ECO BonPreu! És molt fàcil!

Descobreix quines són les 25 begudes que porten més cafeïna

Segurament et sorprendrà saber que en contenen tanta
Chameleon és el refresc amb més cafeïna de tots els que pots trobar a la venda.|  Imatge: XATAKA

 

Diverses investigacions i estudis han corroborat que les virtuts de la cafeïna en les àrees de l’esport i la cognició poden ser molt importants: no només afavoreix la capacitat de concentrar-se dels individus, sinó que també té beneficis a l’hora de mantenir-se despert, de reaccionar de manera més ràpida i d’activar els músculs, entre altres.

 

No obstant això, alguns experts han afirmat que també pot comportar diversos inconvenients a llarg termini, en funció del dosatge que s’utilitzi. A més, sovint les begudes que en porten també contenen sucre, un ingredient que ha demostrat ser nociu per a la salut.

 

 

Quines són les 25 begudes amb un contingut més alt de cafeïna?

Necessites prendre una gran dosi de cafeïna? Aleshores consulta aquest llistat, hi trobaràs les que més en porten de tot el mercat. 

 

Hem de remarcar que es recomana consumir aquest tipus de begudes amb moderació i que no se n’hauria d’abusar —especialment en els casos de les que porten molt de sucre o de les que són ‘light’, que s’ha comprovat que poden ser nocives. També volem explicar que, consumida habitualment i en quantitats significatives, la cafeïna és una substància que acaba provocant una tolerància i una dependència.

 

Segueix llegint per descobrir quins són els productes amb més cafeïna, amb el detall de la quantitat que en porten expressada en mil·ligrams per cada dosi per tal que puguis fer el càlcul de quanta n’hauries d’ingerir.

 

25. El cafè descafeïnat: 10 mg

És molt probable que aquesta dada et sobti: descafeïnat no vol dir sense cafeïna? Doncs no. Igual que una gran part de les cerveses sense alcohol duen una mica d’alcohol, els descafeïnats contenen una mica de cafeïna. Encara que el més habitual són els 10 mg per tassa, n’hi ha alguns tipus que poden arribar a tenir-ne 20 mg, però també se’n fan que tenen només 3 o 5 mg.

 

24. El Nestea: 26 mg

Aquest popular te fred conté cafeïna, però en una dosi força baixa en relació amb la resta de begudes presents a la classificació.

 

23. Les llaunes de Coca-Cola: 35 mg

La famosa beguda amb gas que va convertir el vermell en el color del Pare Noel, una de les més conegudes de tot el planeta i la més venuda en la categoria de refrescos de cola ocupa el lloc 23 de la llista de les més cafeïnades.

 

22. Les llaunes de Pepsi: 38 mg

Aquesta cèlebre competidora de Coca-Cola no només intenta superar-la amb el seu color blau intens, sinó que l’excedeix en la quantitat de cafeïna que conté.

 

21. El te verd: 40 mg

No és fàcil determinar la quantitat concreta de cafeïna del te, una beguda que té moltíssimes varietats diferents. Ara bé, pel que fa al te verd, els valors d’aquesta substància solen anar dels 30 als 50 mg —encara que segons la classe aquesta xifra pot canviar.

 

20. El cafè exprés: 50 mg

Aquesta classe de cafè també té uns valors de cafeïna extremadament variables. Tot i que en general oscil·len entre els 30 i els 100 mg, torna a ser un factor que depèn de la classe. Ara bé, si n’establim la mitjana en 50 mg podem afirmar que hi ha molta concentració d’aquesta substància, tenint en compte que la proporció de líquid és més aviat escassa.

 

19. El te negre: 80 mg

Tornem a trobar-nos amb un cas similar al del te verd pel que fa a la variabilitat del contingut de cafeïna: segons el tipus d’elaboració del te i la seva classe, parlarem d’uns valors o d’uns altres. Ara bé, en general la proporció de cada tassa —amb una mida al voltant dels 250 ml— se situa entre els 40 i els 120 mg de cafeïna.

 

18. Red Bull: 80 mg

Resulta sorprenent esbrinar que una de les begudes energètiques més conegudes de totes queda només en divuitè lloc i conté menys cafeïna de l’esperada.

 

17. La infusió de mate: 88 mg

Un lloc per sobre del Red Bull, encara que et pugui sobtar, s’hi troba aquesta herba Argentina extremadament popular a Llatinoamèrica.

 

16. El suc Naked Juice Energy: 88 mg

Tot i que es tracta d’un suc de fruites, a l’ampolla s’hi ha afegit cafeïna —una quantitat significativa—, cosa que la situa en aquesta posició de la llista.

 

15. Mountain Dew Kickstart: 92 mg

La marca Mountain Dew comercialitza aquesta beguda amb un gust particular de fruites de diferents classes i amb un toc important de cafeïna afegida.

 

16. El Pacific Chai: 100 mg

Cada tassa del popular te amb llet conté una bona dosi d’aquesta substància.

 

13. El cafè petit del McDonald’s: 112 mg

Encara que els cafès que serveix la cadena de menjar ràpid per excel·lència tenen menys cafeïna que els d’Starbucks, no es queden curts.

 

12. El cafè Ice Coffee petit de l’Starbucks: 140 mg

El gegant mundial dels populars establiments de cafè serveix uns cafès gelats que, encara que són petits, aporten una significativa dosi de cafeïna.

 

11. El Turkey Hill: 140 mg

De tots els tes gelats de la llista, aquest és el que té un contingut de cafeïna més elevat.

10. El cafè Ice Latte gran de l’Starbucks: 152 mg

Entre els diferents tipus de cafè gelat que serveix la cadena de cafeteries, l’Ice Latte de mida gran obté el lloc 10 de la classificació pels seus nivells remarcables d’aquesta substància.

 

9. El RockStar: 160 mg

RockStar és un rival directe de la coneguda marca Monster, i les seves llaunes de 500 ml aporten molta cafeïna.

 

8. El Burn Energy Drink: 160 mg

Amb unes llaunes que també contenen 500 ml de producte, aquesta beguda energètica duplica el nivell de cafeïna del Red Bull —encara que també la seva mida.

 

7. El Monster: 169 mg

Aquesta mítica beguda que aporta dosis monstruoses d’energia se situa en setè lloc de la llista per l’important paper que té la cafeïna en la seva elaboració.

 

6. El cafè Mocha gran de l’Starbucks: 176 mg

El Mocha, una delícia de l’Starbucks, té un gust molt interessant. Ara bé, segur que també et sembla interessant saber que dins seu s’hi amaga una concentració de cafeïna sorprenentment notable.

 

5. El cafè petit del Dunkin Donuts: 216 mg

Dunkin Donuts, la coneguda franquícia amb múltiples varietats de dònuts molt atractius, també disposa de cafè. Ara bé, aquesta beguda que ofereix destaca per contenir una dosi de cafeïna molt substancial, amb més de 200 mg per tassa.

 

4. El 5-hour Energy Shot: 220 mg

Es tracta d’una beguda energètica molt concentrada que ha anat guanyant popularitat en els últims anys arreu del món. Conté poc líquid si es compara amb la seva gran concentració de cafeïna i amb les diferents vitamines i compostos que s’utilitzen en la seva elaboració, cosa que la converteix en una bomba de rellotgeria per al cos.

 

3. El cafè petit de l’Starbucks: 260 mg

En tercera posició del rànquing hi trobem el cafè petit de la cadena Starbucks, per sobre del de Dunkin Donuts, una beguda de mida reduïda que colpejarà tothom que la begui amb el seu volum de cafeïna sorprenentment elevat.

 

2. El cafè Starbucks Americano Venti: 300 mg

Aquest cafè tot ho té gran: les seves dimensions són importants, però també té unes grans proporcions de cafeïna. Amb 300 mg d’aquesta substància per cada dosi que en prenem, ocupa el segon lloc de la classificació.

 

1. El Chameleon Cold Brew Coffee: 2.160 mg

I en primer lloc de la llista, molt per damunt de tota la resta, hi ha l’ampolla del cafè Chameleon Cold Brew Coffee. Amb més de 2.000 mg de cafeïna per cada dosi —de 946 ml, és a dir, quasi d’un litre— supera de lluny totes les altres begudes i es confirma com la beguda més idònia per acompanyar-te durant les nits d’estudi per superar tota mena d’exàmens i de proves importants, com ara les oposicions.

 

🥑 Un completíssim lot de productes ECO BonPreu pot ser teu fent clic aquí. Participa ara!

Clica aquí per rebre les últimes notícies d'actualitat. Gratis al teu mòbil!

Comentaris