rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

Les estafes de relacions amoroses digitals, l'última alerta de la Guàrdia Civil

Aquests fraus augmenten en dates destacades com Sant Valentí
El 'catfish', l'estafa de moda al ciberespai | Cedida

 

L'arribada de Sant Valentí, juntament amb l'auge de les estafes mitjançant les plataformes digitals, ha obligat a la Guàrdia Civil a llançar un senyal d'alerta per tal d'advertir a les persones dels perills que corren al ciberespai. Mitjançant una publicació a Twitter, han avisat del risc del «Catfish», la pràctica per la qual una persona contacta amb una altra per les xarxes socials per tal de poder-lo estafar.

 

També conegut com a 'Frau de confidència', aquesta estratègia es basa a fer creure a algú que està gaudint d'una relació amorosa per Internet. Quan l'usuari més convençut està que la història és real, és quan l'atacant aprofita per robar-li. D'aquesta manera, acaba aconseguint reunir informació confidencial de la persona, obtenint, fins i tot, dades financeres de la víctima.

 

Alarma des dels Estats Units

El departament de l'FBI, als Estats Units, també ha llançat una alerta en aquesta direcció, advertint que «si sospites que una relació és en realitat una estafa, para la comunicació immediatament». L'agent especial del cos de seguretat nord-americà, Timothy R. Slater, va ser l'encarregat d'emetre el comunicat on advertia dels perills de la situació.

 

Acceptant que per molts podia ser «vergonyós» admetre aquest tipus de situacions, l'especialista va assegurar que és necessari presentar denúncia, per tal que «els impostors rebin justícia». En aquest sentit, va referir que aquest tipus de problemes són més comuns del que semblen i que representen un continu registre de «pèrdues financeres».

 

En el comunicat va detallar que durant el 2016, l'FBI va rebre al voltant de 15.000 denúncies per aquest tipus d'activitats il·legals, representant un increment de 2.500 queixes, en comparació a l'any anterior. A més, es va considerar que, sumant el total dels actes, els delinqüents van reunir una quantitat superior als 230 milions de dòlars.

Passos per evitar ser estafat

Per tal d'evitar ser estafat per aquest tipus d'actes, l'FBI recomana fer tantes preguntes com sigui possible i necessari al nou conegut, per tal d'eliminar qualsevol indici que posi en dubte la identitat de la persona. De la mateixa manera, és important revisar els seus perfils, per tal de comprovar que és algú existent i que la seva versió es pot considerar coherent.

 

De la mateixa manera, és important mai donar dades personals ni accedir a transferir diners a persones que s'acaba de conèixer. Tampoc s'ha d'enviar fotografies de familiars o coneguts, com també evitar enviar imatges comprometedores pròpies. Si es té previst aquest conjunt de consells, s'aconseguirà impedir un ciberatac que ens pot fer passar una mala estona.

+ SERVEIS GRATIS DE CATALUNYA DIARI:  T'enviem també totalment gratis al teu mòbil (màxim 3 missatges al dia i et pots donar de baixa quan vulguis):

FES CLIC AQUÍ SI VOLS GRATIS: Notícies del cor,TV i famosos

Prova-ho, t'encantarà!  A més a més, és totalment gratis i et pots donar de baixa quan vulguis!

Si vols ser el primer en llegir les teves notícies prefereides de Catalunya Diari, ja et pots descarregar gratis la nostra APP per Android Fes clic aquí!

Comentaris