rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

Estalvia diners per al teu casament amb aquestes 18 recomanacions

Es poden tenir unes noces de pel·lícula sense arruïnar-se? Si segueixes aquests consells, ho podràs aconseguir
Les millors fórmules per aconseguir la boda dels teus somnis sense gastar-te un dineral | Pexels

 

La relació rutlla fa un temps i us heu decidit a assolir un grau més alt de compromís casant-vos. Genial! Tot i l’alegria i la il·lusió que us fa la preparació del casament, no et pots treure del cap el cost tan elevat que solen tenir aquesta mena de cerimònies.

 

Però calma: et proposem uns trucs molt útils per no gastar-te tants diners per organitzar la teva boda sense haver de prescindir d’una cerimònia increïble.

 

Estratègies per casar-se al millor preu

Amb aquestes propostes ja només et caldrà gaudir al màxim d’un dels dies més importants que viuràs i que segur que et quedarà gravat a la memòria.

 

1. No et casis en temporada alta

La majoria de parelles demanen casar-se en un període concret que sol oscil·lar de maig a setembre, perquè volen gaudir del bon temps i aprofitar el sol i la bona temperatura per fer la cerimònia sense maldecaps vinculats amb el clima.

Ara bé, el sector que es dedica a organitzar esdeveniments té constància d’això, i per aquest motiu ajusten els preus a l’alta demanda que hi ha en aquesta època més popular per als casaments. Per aquesta raó, una de les millors recomanacions —i més decisives!— per no gastar tants diners quan et casis és mirar d’eludir aquesta temporada alta i buscar un mes amb menys demanda.

 

Fora de temporada molt probablement hi haurà també moments de sol i bones temperatures, i la teva economia no quedarà tan ressentida.

 

2. Fes tots els pagaments amb una única targeta

Si optes per pagar només amb una targeta, podràs controlar millor tot allò que gastes relacionat amb el casament —si ho fas amb diversos mètodes de pagament pots acabar no sabent quants diners t’estàs gastant— i, a banda, podràs optar a recompenses o punts que premiïn en certa forma l’impacte econòmic que pot comportar organitzar la teva boda, tot i que provis de reduir-lo tant com puguis.

 

Recorda també aprofitar les dates més avantatjoses per comprar tot allò relacionat amb les noces, com els populars Black Friday o Cyber Monday. A banda, si mires de fer les teves compres en línia podràs trobar més avantatges econòmics que a les botigues físiques, que reduiran els diners totals que hagis d’invertir en l’esdeveniment.

 

3. Confecciona les invitacions tu mateix

Actualment, internet ens facilita molt les coses i, en el camp de les invitacions per als casaments, t’ofereix una varietat enorme de programes i aplicacions ideals per ajudar-te a confeccionar les invitacions de noces amb les teves pròpies mans. Solen ser molt intuïtius i fàcils de fer servir, a banda d’oferir uns resultats molt bons que no es queden enrere dels professionals.

 

A més, podries pensar a enviar un vídeo per correu electrònic elaborat per tots dos, en què convideu els vostres amics i familiars a l’esdeveniment i els feu una bona sorpresa. Enviar la invitació per internet et sortirà de franc! Les noves tecnologies poden ajudar-te molt a gastar menys diners per preparar les teves noces.

Els vídeos en línia poden ser una bona opció d’invitació original i de franc | Unsplash

 

4. Adquireix tot allò que et calgui de cop

Millor que moure’t per impulsos, una de les estratègies que t’ajudaran a gastar menys per al teu casament és fer una bona llista de tot allò que et caldrà —de debò— per preparar qualsevol cosa que hagis decidit fer amb les teves pròpies mans: elements per decorar la cerimònia, invitacions, regals de record… Quan pensis que ja ho has apuntat tot, ves a comprar-ho en tants pocs indrets com puguis.

 

Així, tindràs accés a costos més baixos i a descomptes interessants gràcies al gran volum de coses que hauràs d’adquirir, més que si ho compres tot per separat improvisadament.

 

5. Recorre al teu estilista habitual

Probablement, per pentinar-te i maquillar-te el dia de les teves noces has pensat anar al saló de bellesa que té tan bona fama. Ara bé, si vols estalviar-te diners no et compliquis la vida i utilitza els serveis del teu estilista de confiança: sap els teus gustos i et coneix, cosa que fa que sigui una persona molt més idònia per preparar-te per aquest dia tan especial que qualsevol altra. Buscarà l’estil que més t’afavoreixi i segur que aconsegueix uns resultats que t’agraden.

 

A banda d’això, és molt possible que et proposi un cost molt més assumible que els estilistes més reputats per a les bodes. Et calen més raons per tornar-hi a confiar?

 

6. La decoració, amb les teves pròpies mans

Les empreses que organitzen casaments treballen amb especialistes en decoració i saben exactament on poden aconseguir els millors elements decoratius per a unes noces perfectes. Ara bé, com que no volem gastar grans quantitats de diners, hi ha una altra opció totalment vàlida: agafar diverses idees de decoració i materialitzar-les amb les nostres pròpies mans.

 

Per tal de fer-ho, una de les millors fonts d’inspiració és Pinterest. Pel que fa a la mà d’obra per preparar la decoració, pots convidar gent dels teus cercles més propers a casa un cap de setmana, per exemple, i fer una bona sessió de «manualitats». Després, com a agraïment, pots cuinar algun plat especial i oferir-los passar una estona ben agradable amb beure i menjar.

 

Aquesta estratègia per gastar menys quan et casis t’estalviarà diners però també serà més especial que si encarregues la decoració a una empresa, perquè durant el teu dia tots podreu gaudir dels detalls que la teva gent haurà fet amb molt d’afecte.

Crea la teva pròpia decoració i confereix-li un toc ‘vintage’ al teu casament | Unsplash

7. Aconsegueix elements decoratius que després puguis revendre

Mira de revendre tots aquells complements decoratius o funcionals —teles, taules, etc.— que només poden utilitzar-se durant aquest dia i solen tenir un preu semblant al de lloguer. És possible que no recuperis del tot la inversió inicial, però sí que veuràs com una part queda rendibilitzada.

 

 

8. Elabora els teus centres de flors

A més a més, pot resultar molt més econòmic elegir flors més grans perquè, tot i que cada unitat tindrà un cost superior a les petites, n’hauràs d’utilitzar moltes menys i el cost total serà més baix.

 

A banda, no descartis l’opció de fer servir flors artificials que tinguin uns acabats tan ben fets que semblin del tot autèntiques, perquè surten molt millor de preu i et serviran per poder elaborar els centres amb més temps —i no haver-ho de deixar just pel dia d’abans de la boda, moment en què segurament tindràs el cap en altres llocs.

 

No t’oblidis tampoc d’utilitzar altres elements per omplir l’espai com espelmes o altres objectes de decoració per l’estil, que et permetran reduir el preu de les decoracions.

 

9. Limita’t a les coses imprescindibles

Segurament no cal que t’ho diguem, però sempre està bé recordar entre les recomanacions més idònies per gastar menys durant la preparació del teu casament que t’hauries de limitar a comprar només allò que sigui imprescindible, a contractar únicament els serveis que creguis indispensables i a prescindir de totes aquelles coses que no siguin essencials.

 

I sempre tingues en ment que, si desitges poder pagar menys pel teu casament, no has de gastar-te els diners de maneres poc intel·ligents.

Prepara els teus propis centres de taula i confereix-los un toc especial | Unsplash

 

10. Informa’t dels preus, analitza’ls i treu-ne un màxim rendiment

Cada despesa dels casaments pot ser diferent, a vegades canvien segons el moment de l’any i l’indret escollit per a la celebració. Per això, resulta interessant demanar informació als llocs on es fan les bodes i mirar si tenen ofertes o moments de l’any en què costin menys. Ser prou previsors us ajudarà a tenir diferents possibilitats entre les quals pugueu escollir.

 

11. El teu propi DJ a mida

Prepara la teva llista de cançons per a la celebració i escull les peces musicals perfectes per a cada moment específic. Únicament et caldrà que t’ajudi algú amb qui tinguis confiança, que s’encarregarà d’assegurar-se que soni quan toqui.

 

Ara bé, si t’estimes més gaudir de música en directe, podries recórrer als serveis d’alguns estudiants de graus superiors de música que, tot i haver assolit un grau de professionalitat molt elevat, cobraran menys diners que els titulats.

 

12. Gamma de postres variada i pastís simbòlic

Les despeses sovint solen disparar-se a causa del cost desproporcionat del pastís de noces. Sense cap mena de dubte, això es deu al fet que s’arriben a fer autèntiques obres d’art amb decoracions espectaculars i uns gustos exquisits.

 

Ara bé, a aquestes formes i sabors increïbles se’ls ha de sumar un plus que no és proporcionat, únicament perquè el futur matrimoni pagarà el preu que calgui per gaudir d’un pastís com cal en un esdeveniment tan important.

 

Tot i això, t’oferim una solució alternativa: optar per un pastís més petit decorat especialment per a la boda que els nuvis tallaran en el típic ritual d’aquests casos, però que complementaran amb un assortiment ben variat de dolços deliciosos entre els quals els mateixos convidats podran triar els que més els vinguin de gust.

 

Amb aquesta finalitat, pot resultar ben encantador preparar una taula especial per a l’ocasió amb un assortiment ben atractiu de postres disposats en racions individuals i que cadascú podrà agafar al gust.

Encarrega un pastís més petit i complementa’l amb un seductor assortiment de postres | Pexels
 
 

13. El fotògraf professional, per als moments claus

No et diem que no contractis un fotògraf, sinó que utilitzis els seus serveis només durant els moments clau de la cerimònia. Recorre a aquest professional perquè capti els moments més especials i faci les fotografies més emblemàtiques amb uns resultats ben bons.

 

Quan comenci la festa pots fer participar de la celebració a tothom deixant a les taules diversos aparells de fotografia d’un únic ús perquè puguin fer fotos ells mateixos i ajudar-te així a col·leccionar records d’un dels dies més bonics de la teva vida, a més de les que podran fer des dels telèfons i les càmeres que hagin dut.

 

Aquestes fotografies tindran un valor afegit molt important, perquè les hauran anat creant els teus convidats amb les millors intencions.

 

14. El bufet, estalvi en servei i menjar

Intenta calcular acuradament quant de menjar oferiràs als comensals. Encara que no es tracta de quedar-se amb gana, tampoc cal preparar una quantitat d’aliments desproporcionada i haver de llençar moltes coses després.

 

Un altre consell per gastar-te menys diners a l’hora de preparar el casament també en aquest sentit és reemplaçar el banquet tradicional per un bufet que no només et servirà per estalviar pel que fa al menjar, sinó que també gastaràs molt menys en servei. A banda, és una alternativa més original al típic banquet.

 

15. Limita’t a convidar les persones més properes

Caldria tenir en compte aquest aspecte com a punt de partida per evitar gastar-te un dineral a la teva boda. Per tal de fer-ho, basa’t en la idea de dur a terme una celebració íntima únicament amb les persones més properes.

Tria fer una cerimònia especial i molt íntima | Unsplash

 

16. Tria l’alcohol més popular

Procura que hi hagi cava, vi blanc, negre i rosat, cervesa, algun licor digestiu que normalment li agradi a tothom i una selecció dels destil·lats més recurrents. A banda, pot estar bé oferir una selecció de les begudes que gaudeixen de més popularitat o un còctel reputat que pugui agradar als convidats per reemplaçar la típica barra lliure, que sovint dispara els costos.

 

Evita les begudes estranyes que solen comprar-se per si de cas i que sovint es queden en ampolles sense estrenar. Pots anar comprant els destil·lats de mica en mica, a la compra de cada setmana —solen caducar molt tard— perquè la teva butxaca no se’n ressenti tant.

 

17. Adapta el teu vestit

Qualsevol vestit de núvia s’ha d’arreglar —una mica més o menys segon el cas— i tu tampoc podràs lliurar-te’n. Per això, perquè els costos vinculats al teu vestit no siguin tan elevats, adquireix-ne un que et faci sentir bé però que també tingui un bon preu —per exemple, adquirint-lo de segona mà o per internet— i després porta’l a arreglar.

 

En alguns casos, els nuvis opten per reutilitzar els vestits dels seus progenitors fent-hi alguns canvis per actualitzar-los, tot i que cada cop apareixen més empreses especialitzades en llogar vestits per als nuvis; és una opció que pots considerar si no acabes de trobar-ne un que faci per a tu. No t’oblidis que els nuvis sou els protagonistes i us heu de sentir bé amb la roba que porteu en un dia tan especial.

 

18. Tingues presents només els diners actuals

No esperis que els convidats al casament puguin reduir les vostres despeses amb el regal que us faran. Compta només amb els diners que tens ara, com si fossin l’única font d’ingressos que hi hagi.

 

Calcular el pressupost en base a expectatives dels regals o aportacions dels convidats pot acabar-vos costant car, perquè si us arrisqueu a assumir més costos dels que podeu cobrir ara mateix pensant que ja ho recuperareu durant la boda podria ser que després us trobéssiu immersos en deutes o pèrdues de diners inesperades.

 

Esperem que aquestes 18 recomanacions per gastar menys diners per al teu casament t’ajudin i en puguis treure profit. Ara ja només ens falta donar-te l’enhorabona i desitjar-te que gaudeixis d’un gran dia!

+ SERVEIS GRATIS DE CATALUNYA DIARI:  T'enviem també totalment gratis al teu mòbil (màxim 3 missatges al dia i et pots donar de baixa quan vulguis):

FES CLIC AQUÍ SI VOLS GRATIS: Notícies del cor,TV i famosos

Prova-ho, t'encantarà!  A més a més, és totalment gratis i et pots donar de baixa quan vulguis!

Si vols ser el primer en llegir les teves notícies prefereides de Catalunya Diari, ja et pots descarregar gratis la nostra APP per Android Fes clic aquí!

Comentaris