rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

SORTEIG

🥑 Guanya un completíssim lot de productes ECO BonPreu! És molt fàcil!!

Évole obre el debat sobre l'eutanàsia en el seu darrer 'Salvados'

El seu principal entrevistat reclama el dret a morir dignament

 

Salvados torna a ser un element amb molta força a la graella televisiva actual. El documental Astral sobre els refugiats ja va remoure la consciència dels espanyols la setmana passada, i aquest diumenge s'ha situat al centre del debat amb La buena muerte, una edició dedicada a l'eutanàsia. El programa de Évole tracta alguns temes tabú aquesta temporada, i sembla que ha arribat al seu punt àlgid amb el debat de l'eutanàsia i el testimoni de Carlos, un malalt terminal d'ELA que vol morir abans que la malaltia degeneri encara més. La família de Carlos defensa la seva decisió, però la legislació espanyola no recull el dret a la mort voluntària

Les declaracions de Carlos van ser totalment desoladores. L'entrevistat reconeix que en aquests moments depèn dels seus familiars més propers, i per això demana morir d'una forma digna i legal: «Vull morir quan i com vulgui. Si a Espanya existís l'eutanàsia, la demanaria». Per fomentar el debat, Évole va consultar amb diferents opinions mèdiques com la de Marcos Ariel Hourmann, primer sentenciat a Espanya per ajudar a morir a un pacient. «Qui som nosaltres per determinar si la persona ha de mantenir el dolor encara que no vulgui?» va declarar el doctor. També va haver-hi veus en contra de l'eutanàsia, com la de Marcos Gómez, metge especialitzat en cures pal·liatives, que va aclarir que «gestionar la mort va en contra dels principis ètics de la Medicina. [...] matar a un ésser humà per ordre de l'Estat és la indecència més gran que es pot contemplar».

 

En aquest sentit, Holanda és un dels països més avançats pel que fa a l'eutanàsia. Erik Van Wijlick, del Real Col·legi de Metges, va explicar a Évole que des del 2002 cada ciutadà holandès té dret a decidir quan i com morir. En qualsevol cas, es tracta d'un tema controvertit que torna a situar el programa de Jordi Évole en el focus mediàtic.

🥑 Un completíssim lot de productes ECO BonPreu pot ser teu fent clic aquí. Participa ara!

Clica aquí per rebre les últimes notícies d'actualitat. Gratis al teu mòbil!

🎁 Sortegem una fantàstica targeta regal de 50 € per ZARA! Participa aquí, és molt fàcil!

🍅 Ets un apassionat de la cuina? Subscriu-te gratis al butlletí per rebre la recepta de la setmana al teu correu!

Comentaris