rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

SORTEIG:

🥑 Guanya un completíssim lot de productes ECO BonPreu! És molt fàcil!

Un examen de la UNED preguntava als alumnes sobre un possible «cop d'estat» a Catalunya

Es tracta de l'assignatura de 'Violència Política' de la Universitat Nacional d'Educació a Distància

Marea d'estelades al carrer d'Aragó. | CatalunyaDiari.cat

 

Els alumnes del grau en Ciències Polítiques de la Universitat Nacional d'Educació a Distància (UNED) es van emportar una estranya sorpresa en veure una de les preguntes que se'ls plantejava en un examen de l'assignatura 'Violència Política' sobre Catalunya. 

 

Segons informa 'El Confidencial', la prova acadèmica instava als alumnes a raonar si «els fets que van tenir lloc a Catalunya la passada tardor se'ls pot considerar com a cop d'estat». 

 

«Des d'un punt de vista acadèmic, pot considerar-se el que va passar la tardor passada a Catalunya com un cop d'estat? Raoni la seva resposta», deia la pregunta plantejada. Una pregunta bastant criticada per alguns alumnes, els quals consideren que està «fora de lloc» i que era un tema «poc apropiat». 

Una resposta discutida

No obstant això, el professor de l'assignatura, Jesús de Andrés, explica a 'El Confidencial' que ell no veu polèmica a la pregunta: «És perquè reflexionin, no hi ha resposta correcta o incorrecta. Segons el que contestin, sabré si han estudiat durant el curs i si saben posar a la pràctica la teoria. És una pregunta sobre la qual tots poden opinar, però això a mi no em val». 

 

«Amb aquesta pregunta vull valorar com reflexionen, si han treballat el temari...», explica d'Andrés, qui assegura que no és la primera vegada que utilitza un cas pràctic d'aquest tipus als seus exàmens. De fet, recorda que va haver-hi un any que va preguntar si «a la Grècia clàssica es pot considerar que va haver-hi un cop d'estat».

 

D'altra banda, i al grup de Facebook on els estudiants de la UNED comparteixen les seves inquietuds acadèmiques, es poden llegir opinions de tots colors entre qui creu que sí que hi ha hagut sigut un cop d'estat i els que no, assegurant que «no es va fer servir la violència física».

 

 

Imatge de l'examen de Ciències Polítiques de la UNED | Facebook

 

🥑 Un completíssim lot de productes ECO BonPreu pot ser teu fent clic aquí. Participa ara!

Clica aquí per rebre les últimes notícies d'actualitat. Gratis al teu mòbil!

Comentaris