Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

Els experts asseguren que Espanya corre un risc important de patir un gran terratrèmol

L'estat ha viscut grans moviments sísmics i en podrien haver-hi més en breu
Imatge de l'església de Santiago de Lorca, enfonsada després dels terratrèmols | Cedida

 

Fa només uns mesos, el director del Centre Sísmic del Sud de Califòrnia, Thomas Jordan, ja va alertar dels terratrèmols que, abans del 2018, hi hauria un seguit de terratrèmols a Califòrnia que sacsejarien la costa americana.

 

Dit i fet. Això, però, és quelcom indetectable a Espanya, ja que com recull 'La Verdad', els Sistemes d'Alerta Sísmica Primerenca de l'Estat «el que passa o puguin detectar a Califòrnia, no serveix pel que passa al nostre país».

  

  

 

 

De fet, segons l'experta Elisa Buforn, «el sud del nostre país és l'única zona de tot el Mediterrani en la qual es donen terratrèmols superficials, intermedis i profunds». D'aquesta manera, aquesta ha confirmat: «Ocorren a uns 650 quilòmetres, la qual cosa fa que aquesta sigui una àrea complexa i perillosa».

 

Espanya podria patir un gran terratrèmol segons els experts | Cedida

 

Risc de terratrèmol a Espanya

«El risc és important. En aquest país no tenim memòria sísmica perquè hi ha hagut diversos moviments separats per amplis intervals de temps», ha relatat l'experta mentre aclaria que «el segle XX va ser bastant tranquil i per això no tenim aquesta memòria històrica».

 

Sense obviar les importants sacsejades de Lorca, que l'any 2011 van acabar amb la vida de nou persones, l'experta ha prosseguit explicant quines serien les zones amb risc d'afectació.  

 

Així doncs, Màlaga, Almeria, Granada i Múrcia, tindrien un gran risc de patir terratrèmols, tot i que al Pirineu, entre Navarra i Osca, també esterien en el punt de mira.

Grans antecedents al país

 

L'últim gran sisme va ocórrer en 1884 a Granada. Va fregar, a més, la magnitud 10, igual que un altre que va tenir lloc a Lisboa l'any 1755. En aquella ocasió, els efectes van ser devastadors, ja que a Granada, van morir 900 persones2.000 més van resultar ferides

 

Així mateix, Elisa explica que el que Espanya precisa «una major inversió en aquest sentit». Els Sistemes d'Alerta Sísmica Primerenca a la zona Íbero-Magrebina —que pertoca a Espanya— alerten que el país conviu amb un risc real de terratrèmols.

 

«La nostra instrumentació actual no serveix per anticipar-se als sismes. És la societat, però, a qui li pertoca decidir si vol prendre mesures per protegir-se», ha conclòs Elisa Buforn.

+ SERVEIS GRATIS DE CATALUNYA DIARI:  T'enviem també totalment gratis al teu mòbil (màxim 3 missatges al dia i et pots donar de baixa quan vulguis):

FES CLIC AQUÍ SI VOLS GRATIS: Notícies del cor,TV i famosos

Prova-ho, t'encantarà!  A més a més, és totalment gratis i et pots donar de baixa quan vulguis!

Si vols ser el primer en llegir les teves notícies prefereides de Catalunya Diari, ja et pots descarregar gratis la nostra APP per Android Fes clic aquí!

Comentaris