rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

Una família dedica al seu difunt una esquela sobre l'actualitat del Barça des de fa 30 anys

La tradició va començar l'any 1988 i ja és tot un clàssic de la publicació barcelonina
L'esquela de Pere Serra i Guinjaume i Pere Serra i Casanovas | La Vanguardia

 

El món del futbol es ple de tradicions curioses i que criden l’atenció de més d’un. Té quelcom de religiós, també, el fet d’acudir jornada rere jornada als estadis per animar o bé repudiar als jugadors que salten al terreny de joc.

 

La tradició, a més, fa que per molts perduri i vagi més enllà de la vida. Aquest és el cas de Pere Serra i Guinjaume i Pere Serra i Casanovas. La família d’aquests, morts el 14 de febrer de 1988 i el 18 de febrer de 2005 respectivament, els dediquen any rere any una esquela a la qual expliquen com va el Barça.

 

L'esquela de Pere Serra i Ginjaume (14-2-1998) Pere Serra i Casanovas (18-2-2005), d'aquest 2018 | Cedida

 

 

«Estem gaudint molt, aquest any sí»

Són les dues frases que predominen al resum d’aquest any 2018. De fet, el «aquest any sí» ja és tot un clàssic de l’esquela en qüestió. De fet, si l’equip va bé —i aquest any els de Valverde continuen vius en totes les competicions i tenen grans expectatives— els familiars acostumen a publicar aquesta frase.

 

Així  mateix, el text de l’esquela contempla: «Pere Serra i Ginjaume (14-2-1998) Pere Serra i Casanovas (18-2-2005) Estem gaudint molt, però no ens agraden ni els maleducats ni els agressius. Aquest any sí. Us estimem i no us oblidem».

 

Fan referència també als «maleducats i als agressius», dels qui comenten que «no ens agraden». Podria ser una relació directa —i això ja és una suposició— a algunes accions d’alguns jugadors polèmics com Luís Suárez.

 

Del ‘Dream Team’ a Messi, un relat interminable

Les esqueles, finalment, suposen una radiografia dels estats anímics i actuals de l'entitat des de 'Dream Team'. De Johan Cruyff fins a Pep Guardiola i Tito Vilanova, la família dels membres esmentats sempre fan referència als moments que travessa l’entitat.
 

Els jugadors del F.C. Barcelona en una imatge de la tornada de Copa a Mestalla  | @FCBarcelona_es

 

«Entre tots estan fent un zoo», deien al 1998. «Ni V. ni N. només B., però també amb catalans», deia l'esquela l’any 1999, criticant potser al tècnic Van Gaal, al president Nuñez i els fitxatges estrangers. «No és això, no és això, pel que hem estat lluitant tant de temps», afegien amb el canvi de segle.

 

Luis Figo va marxar al Madrid i aleshores també en van fer referència. «Vam tenir un traïdor», explicaven mentre deien que amb Joan Gaspart era «cada vegada més difícil posar-te al dia».

 

Referències també a les disputes entre Rosell i Laporta dient que «ni les revoltes a la Junta ens faran perdre la il·lusió i l'alegria» i a l'expectació generada per Pep Guardiola: «Ja tenim dues Champions i anem cap a la tercera».

 

Menció també per Messi i Iniesta el 2009. «Mira per on que, gràcies als poetes, som el millor equip del món. És màgic, gaudim i no patim».  

🥑 Un completíssim lot de productes ECO BonPreu pot ser teu fent clic aquí. Participa ara!

Clica aquí per rebre les últimes notícies d'actualitat. Gratis al teu mòbil!

Comentaris