rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

EN DIRECTE

Empat tècnic entre Ernest Maragall i Ada Colau a Barcelona

Felip i Letícia cancel·len temporalment dos nous viatges davant la crisi a Catalunya

Tenien previst viatjar al Marroc i a Cuba
Els reis Felip i Letícia | Cedida

 

La crisi a Catalunya s'està convertint en tot un mal de cap per la Casa Reial. La inestabilitat política que està vivint Espanya després de l'aplicació del 155 i la declaració unilateral d'independència ha provocat una nova aturada en les agendes del rei Felip VI i la reina Letícia.

 

Si la setmana passada, la reina va haver d'acudir en solitari a un viatge oficial a Mèxic en motiu del Cim Mundial de Líders contra el Càncer (WCLS), avui s'ha donat a conèixer que s'ha produït una nova aturada en la preparació dels viatges dels monarques al Marroc i a Cuba.

No s'espera que els monarques deixin Espanya

Tot i que encara no hi havia una data exacta fixada, fonts del Ministeri espanyol asseguren que havien contactat amb el rei Mohamed VI per veure's, ja que mantenen una estreta relació. D'altra banda, en el Cas de Cuba, el passat mes de setembre el Ministeri d'Afers exteriors va dir que estaven preparant un viatge després de la retirada del poder del president Raúl Castro per a finals-principis d'any segons Okdiario. 

 

D'aquesta manera, descarten altres sortides de Felip i Letícia deixant de costat les relacions exteriors. El missatge que donen d'aquesta manera és prioritzar la situació interna que està vivint el país, ja que els contactes amb altres països de moment es faran en territori espanyol, com la del president d'Israel i després la del president palestí.

D'altra banda, encara que el cap de l'Estat no es mourà d'Espanya, s'ha donat a conèixer que a diferència de Rajoy, el rei no trepitjarà territori català abans que es proclami un nou president en la comunitat després de les eleccions del 21-D. Tenen por que una acció com aquesta pugui ser malinterpretada, i així eviten crear més polèmica, dubtes o crispació davant un tema que està sacsejant el país cada dia.

+ SERVEIS GRATIS DE CATALUNYA DIARI:  T'enviem també totalment gratis al teu mòbil (màxim 3 missatges al dia i et pots donar de baixa quan vulguis):

FES CLIC AQUÍ SI VOLS GRATIS: Notícies del cor,TV i famosos

Prova-ho, t'encantarà!  A més a més, és totalment gratis i et pots donar de baixa quan vulguis!

Si vols ser el primer en llegir les teves notícies prefereides de Catalunya Diari, ja et pots descarregar gratis la nostra APP per Android Fes clic aquí!

Comentaris