rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

CRIM MATARÓ

⚫ Els Mossos desvinculen el germà desaparegut de l'assassinat de la nena de 13 anys

La filla de Manolo Escobar, després de l'èxit de 'Y viva España': «Li hagués agradat que els catalans decidissin»

Vanessa García Marx ha explicat què hauria opinat el seu pare sobre el tema de Catalunya després que la cançó s'hagi convertit en un himne
Manolo Escobar i la seva filla Vanessa | Cedida

 

La famosa cançó 'Y viva España' que Manolo Escobar interpretava durant la dècada dels 70 s'ha convertit en les últimes setmanes en un dels himnes més entonats per aquells que no estan a favor de l'independentisme a Catalunya, rescatant també així la memòria de l'artista. Una situació que ha enxampat per sorpresa als seus familiars, tal com la seva filla, Vanessa García Marx ha explicat en una entrevista a 'El Español'. Tanmateix, la filla de Manolo Escobar ha recordat al seu pare i, a més de parlar del nou èxit de la cançó, també ha revelat què creu que hagués pensat el seu progenitor sobre l'actual situació política. «Tot el que va ocórrer amb les baralles que hi van haver l'1 d'octubre, el que va passar amb la policia. Aquestes imatges l'haguéssin entristit molt. Penso que ell hagués volgut que la gent anés a votar», ha declarat, aclarint que encara que hi ha qui «pot relacionar la seva música amb una ideologia d'extrema dreta», és una opinió que està «lluny de la realitat».

No obstant, els familiars de Manolo Escobar han decidit prendre's «com una anècdota» el recurs de la cançó, que torna a sonar en aquests dies més fort que mai. «És la cançó que tothom li demanava als concerts, però ja li cansava una mica. Ell, en alguna entrevista, va arribar a dir ja fa anys que estava cansat de tant 'Viva Españaa'», recorda, afegint que «Ell el que volia amb aquesta cançó i amb les altes, era alegrar al públic. Res més. I el 'Y viva España' és un crit de felicitat, de passar-ho bé. Em fa llàstima perquè fins ara era una cançó més d'unió». D'altra banda, Vanessa ha assegurat que el seu pare se sentia «tan andalús com espanyol com català», ja que el cantant va estar vivint durant dues dècades a Catalunya: «No era independentista però estimava Catalunya i era del Barça a mort», afirma.

 

Vanessa, per la seva banda, ha deixat clar que tot el que està ocorrent amb la cançó no és res més que una «curiositat»: «M'ho prenc com una curiositat, perquè el meu pare se sentia català, molt català. El meu pare plorava per Catalunya, estava absolutament enamorat de tot això. Plorava veient al Barcelona. Estimava molt aquesta regió, va viure allí durant vint anys de la seva vida». La cançó, que es va donar a conèixer l'any 1973, va vendre sis milions i mitjà de còpies originals des del seu llançament fins a 1992, un tema que gens tenia a veure amb la connotació política que té avui. De fet, l'origen de la cançó era un pasdoble compost per dos músics belgues i que es va versionar en tots els països. Va ser així com 'Y viva España' va arribar a formar part del repertori de Manolo Escobar, tema amb el que, encara que de forma diferent, se'l segueix recordant 44 anys després.

+ SERVEIS GRATIS DE CATALUNYA DIARI:  T'enviem també totalment gratis al teu mòbil (màxim 3 missatges al dia i et pots donar de baixa quan vulguis):

FES CLIC AQUÍ SI VOLS GRATIS: Notícies del cor,TV i famosos

Prova-ho, t'encantarà!  A més a més, és totalment gratis i et pots donar de baixa quan vulguis!

Si vols ser el primer en llegir les teves notícies prefereides de Catalunya Diari, ja et pots descarregar gratis la nostra APP per Android Fes clic aquí!

🎁 Vols guanyar un lot de productes ECO? Participa ara al nostre sorteig!

Clica aquí per rebre les últimes notícies d'actualitat. Gratis al teu mòbil!

Comentaris