ÚLTIMA HORA

🔴 Les tres prioritats de 'Tsunami Democràtic' després dels aldarulls

Finalitza el dispositiu policial a Catalunya instal·lat pel referèndum de l’1-0

L'operatiu s'ha anat retirant de manera progressiva des del passat dimarts
Els vaixells del Port de Barcelona en una imatge d'arxiu  | CatalunyaDiari.cat

 

El dispositiu policial desplegat a Catalunya arriba al seu punt final. Després de més de 100 dies en terres catalanes, els Guàrdia Civils i Policies Nacionals instal·lats per ordre del ministre José Ignacio Zoido faran les maletes, tal com ha informat el Ministeri de l’Interior.

 

Els agents, que van acudir a Catalunya dies abans del fatídic referèndum de l’1-O, han restat a l’espera de les ordres dels seus superiors durant gairebé tres mesos. Ara però, i després d’estar en tres embarcacions diferents, els cossos de la policia espanyola diran adéu després que s’hagi frenat la crispació del ‘Procés’.

 

El passat 16 de novembre, l’anomenat vaixell del ‘Piolín’ ja va abandonar el Port de Barcelona. El proper diumenge, 31 de desembre, l’embarcació GNV Azzurrra abandonarà el Port de Tarragona a primera hora i el proper dimarts, 2 de gener, partirà el Rhapsody de Barcelona.

Entre 4.000 i 6.000 agents, xifrats oficialment

Els agents estàn marxant des del passat 26 de desembre. Així mateix, segons ha assegurat el ministeri a ‘Europa Press’, entre 4.000 i 6.000 agents han estat a Catalunya mentre que l’Estat ho ha considerat oportú. Extraoficialment, es va arribar a comentar que n’hi hauria pogut haver-hi uns 20.000, segons ‘EFE’.

 

Així mateix, aquests no només han estat a Barcelona i Tarragona. On, de fet, han cridat l’atenció per romandre a embarcacions que s’han fet tant populars com el ferri Moby Dada —conegut per la imatge de 'Piolín'—, el Rhapsody —que va ser notícia pels ínfims menús que servien als agents— i el GNV Azzurra, que ha estat a la ciutat de Tarragona.

Imatge d'arxiu del referèndum de l'1-O | CatalunyaDiari.com

 

D’altra banda, aquests també han estat allotjats en hotels de Reus, la Pineda de Mar i Calella. A la primera ciutat, de fet, hi va haver cert rebombori ja que l’alcalde Carles Pellicer va exigir als agents que abandonessin la ciutat.

‘Piolín’, GNV Azzurra i Rhapsody

Són les tres embarcacions que han estat a Catalunya. La que més ha cridat l’atenció, però, ha estat el ferri ‘Moby dada’, que va cridar l’atenció de molts per la imatge d’alguns dels personatges animats més coneguts els ‘Looney Toons’. La il·lustració del ‘Piolín’, per exemple, va fer que molts s’apropiessin de l’animal per fer mofa i desprestigiar als agents.

 

El vaixell ‘Rhapsody’ també ha donat de què parlar. L’embarcació, situada de manera perenne al port de Barcelona, va saltar a la palestra informativa pels pobres menús que la tripulació servia als agents.

 

Menú de Nadal de la Policia desplaçada a Catalunya | cedida

 

De fet, el Sindicat Unificat de Policia va denunciar el menú de la nit de Nadal que van servir als agents. Ja que aquest, constava d'espaguetis amb musclo, les quatre croquetes, el peix arrebossat, els tres panets i una ampolla d'aigua.

Comentaris