Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

Fiscalia, Advocacia de l'Estat i Fundació Dalí reclamen a Pilar Abel que pagui les despeses judicials

Qualifiquen la demanda de «capritxosa, infundada i temerària»
Pilar Abel a la sala de visites del jutjat d'instrucció 11 de Madrid, aquest dilluns 18 de setembre. | CatalunyaDiari.cat

 

El fiscal, l'advocat de l'Estat i els lletrats de la Fundació Gala-Salvador Dalí han carregat contra Pilar Abel per haver presentat una demanda de paternitat argumentant que era filla de l'artista. Qualifiquen la demanda de «capritxosa, infundada i temerària» i, per això, demanen al jutge que li faci pagar les despeses judicials. Durant la vista, l'advocat de la suposada filla de Dalí, Enrique Blánquez, ha tornat a demanar la suspensió del judici perquè assegura que no ha quedat acreditada la cadena de custòdia de les proves d'ADN, una petició que ja va fer arribar al jutjat i va ser desestimada. Blánquez ha criticat que no se l'ha informat d'on es trobaven en cada moment les proves, qui les havia custodiat o com s'havien traslladat de Girona a Madrid, per exemple. «No dubtem de l'informe de l'institut de medicina legal però volem garanties», ha manifestat el lletrat, que ja ha avançat que demanarà la nul·litat del judici en cas que la sentència vagi en contra dels interessos de la seva representada. El jutge, però, no ha atès els arguments de l'advocat d'Abel i ha afirmat que «no existeix cap causa» per suspendre el judici, que ha continuat celebrant-se amb normalitat. 

 

Les tres parts, per la seva banda, han assegurat que la custòdia de les proves d'ADN ha quedat «perfectament acreditada» i que ha quedat acreditat que Abel no és filla de Dalí. Per tant, les parts han demanat expressament al jutge que li imposi el pagament de les despeses judicials. El fiscal ha argumentat que cal que Abel pagui les despeses per haver «forçat» l'exhumació del cadàver d'un personatge com Dalí a qui creu que s'ha vulnerat  «el seu dret a la intimitat». 

 

El passat 6 de setembre es va saber que les proves genètiques van demostrar que Abel no és filla del pintor. Per això, durant el judici, els representants de la Fundació Gala-Salvador Dalí han assegurat que mai s'hauria d'haver admès a tràmit, han criticat que un jutjat de Madrid hagi ordenat l'exhumació del cos de l'artista i han acusat Abel de «buscar els focus de la televisió». A la sortida del judici —durant el qual Abel no ha pres paraula—, Pilar Abel ha assegurat que no tirarà la tovallola i que si la sentència li és contrària, recorrerà «fins a arribar a Estrasburg». El judici ha quedat vist per a sentència.

 

L'advocat d'Abel havia proposat quatre testimonis. Entre aquests hi havia la cuidadora de la seva mare que va ser qui, davant de notari, va assegurar que la mare d'Abel li havia explicat la relació que havia mantingut amb l'artista, fruit de la qual hauria nascut Pilar Abel. Aquest testimoni va ser l'argument usat per la titular del jutjat d'instrucció número 11 de Madrid per admetre a tràmit la demanda i ordenar l'exhumació del cos del pintor, enterrat al Museu Dalí de Figueres. Ni la cuidadora de la seva mare ni tampoc la resta de testimonis s'han presentat al judici. Sí que ha assistit el forense Narcís Bardalet, encarregat d'embalsamar l'artista en el moment de la seva mort, l'any 1989.

+ SERVEIS GRATIS DE CATALUNYA DIARI:  T'enviem també totalment gratis al teu mòbil (màxim 3 missatges al dia i et pots donar de baixa quan vulguis):

FES CLIC AQUÍ SI VOLS GRATIS: Notícies del cor,TV i famosos

Prova-ho, t'encantarà!  A més a més, és totalment gratis i et pots donar de baixa quan vulguis!

Si vols ser el primer en llegir les teves notícies prefereides de Catalunya Diari, ja et pots descarregar gratis la nostra APP per Android Fes clic aquí!

Comentaris