URGENT

Desallotgen de matinada l'acampada de plaça Universitat

Gabriel Fernández, el nen de vuit anys torturat fins a morir a la seva pròpia casa dels Estats Units

Un jurat de Califòrnia demana pena de mort per a la mare i la parella, acusats d'impartir el maltractament al menor
Gabriel Fernández en una imatge d'arxiu | Facebook

 

Malauradament, arriben notícies terribles des de l'altra banda de l'atlàntic. Gabriel Fernández, trobat inconscient a la seva casa de la localitat de Los Ángeles, Palmdale, va ser torturat fins a la seva mort. Així mateix, el personal que va atendre el seu cos sense vida el va trobar amb el crani fracturat, diverses costelles trencades, cremades a la pell, mossegades i perdigons incrustats a l'engonal.

 

Hores després dels fets, els metges van declarar mort del nen, que dos dies després va morir. Els fets van ocórrer el 24 de maig de 2013 i el passat dimecres, 13 de desembre, un jurat popular de Califòrnia va demanar la pena de mort per al nòvio de la mare del menor. 

 

El pare adoptiu, Isauro Aguirre, va ser considerat culpable d'assassinat en primer grau. El nen va patir durant vuit mesos el maltractament d'Aguirre i, segons informa ‘El País’, ara tot el pes de la llei ha caigut sobre la figura d'Isauro. 

 

Qui era Isauro Aguirre?


Isauro, de 37 anys i que pesa més de 120 quilos, treballava com a guàrdia de seguretat. Així mateix, segons el fiscal el mateix Aguirre gaudia del maltractament, ja que segons va confessar: «Pegava desenes de vegades al menor, moltes més que als seus germans».

 

El més fort del cas, però, era l'arrel discriminatòria de l'home. I és que aquest creia que el menor era homosexual i, per la qual cosa, li pegava constantment. Per la seva banda, la defensa d'Aguirre no va negar els fets, només va argumentar que la mort del noi era accidental. «Se li va negar el menjar, va rebre cops de puny i puntades, va ser insultat, copejat, humiliat, assetjat, li cridaven que era gai... Li van treure les dents a cops i passava cada nit lligat en una caixa», va relatar Jonathan Hatami, fiscal del cas.  

 

Així mateix, el germà gran del Gabriel també va dir-hi la seva: «Teníem gats en una caixa de sorra. Quan el castigaven la meva mare li deia que es mengés una merda». Prova clau per culpar a la mare del delícte que s'havia centrat només en la figura d'Aguirre. 

Els serveis socials no van fer-hi res

El cas, de fet, va repercutir directament en el funcionament dels serveis socials del comtat. Ja que quatre treballadors del centre en qüestió s'enfronten a un judici per negligència a l'hora de detectar el cas. D'altra banda, també s'hauria cridat a declarar als dos agents del xèrif de la zona, als qui s'ha obert un expedient per no haver-hi fet res tot i haver visitat la casa del menor mesos abans de la seva mort.


Segons reporta el mitjà citat, el 15 de novembre ja es va emetre el veredicte de culpabilitat contra Isauro Aguirre. El dimecres passat, doncs, es va decretar la pena de mort per Aguirre i el futur judici de la mare