Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

La gasolina i el diesel experimenten els preus més alts des del 2014

L'increment s'ha dut a terme coincidint amb l'arribada del pont de maig
La gasolina i el diesel han experimentat una crescuda recent | CatalunyaDiari.cat

 

L'arribada del pont ha estat el pretext ideal perquè el diesel i la gasolina experimentin els preus més alts dels últims quatre anys. Per veure'n uns de similars hem de desplaçar-nos fins al 2014, quan es van registrar els valors més elevats de la darrera dècada.

 

A l'estat espanyol la gasolina sense plom es registra actualment a 1,26 euros per litre, mentre que el gasoil se situa als 1,17 euros per litre. Una tendència que va clarament a l'alça i que no es descarta que segueixi pujant. 

 

S'espera, de fet, que al llarg dels pròxims dies es registri un nou increment de preus, que seria de 2 cèntims per litre. 

Augmenta el preu de la gasolina, servint-se del pont

Imatge d'arxiu d'una gasolinera Repsol | Twitter

 

El pont de maig ha estat 'l'excusa' de l'increment. A Catalunya, els dies poden arribar a quatre dies —en cas de fer festa dilluns, 30 d'abril— i a la Comunitat de Madrid, d'altra banda, els dies de festa arriben a cinc coincidint amb el dia de la festivitat local.

 

Tot i això, els preus no disminuiran després del pont. I és que la segona pujada de preus —la de 2 cèntims per litre— es podria dur a terme al llarg de la pròxima setmana. 

La gasolina més cara dels darrers quatre anys

És la nota negativa del darrer augment. De fet, temps enrere podíem veure com omplir un dipòsit de gasolina d'un vehicle familiar mitjà —de 60 litres— va passar de costar 86 euros a 75,6 euros.Les xifres, però, no són tan positives si ho comparem amb les de 2017. Fa un any, en aquest sentit, omplir el dipòsit del vehicle més comú a l'estat espanyol representava una inversió de 74,22 euros. Haurem d'esperar, doncs, quin és l'increment que pateix el gasoil al llarg dels dies vinents.