Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

El Govern concedeix sis indults a condemnats per corrupció evitant la seva entrada a presó

A més, no ha explicat la seva decisió, fet que li ha retret el Suprem

 

El ministre de Justícia, Rafael Catalá | CatalunyaDiari.cat

 

Com informa ‘Público’, el BOE d'aquest dimecres ha presentat els 11 primers indults de tot el 2017. Aquests 11 indults han sigut concedits a acusats de delictes diversos: tres per delictes contra la salut pública, un per lesions, i sis per prevaricació continuada. Com arreplega el citat mitjà, els sis casos han sigut per indultar a funcionaris i un regidor que estaven implicats a la trama de les hores extra de l'Ajuntament de Rota, on es va pagar durant diversos anys a un funcionari per una sèrie de treballs que haurien d'haver sigut adjudicats via contracte pel Consistori. En aquest cas hi va haver principalment una condemna per dos motius: d'una banda es va cedir un contracte a un funcionari, cosa completament il·legal, i per altra, es va fer en forma d'hores extra, que és una forma bastant irregular.

Amb aquest indult es rebaixen les penes de tots aquells que comptaven amb penes de presó superiors als dos anys, raó per la qual, si el jutge ho convé, podria alliberar-los de la presó, encara abans que aquests entressin. Aquest indult, no només implica una reducció significativa de les seves condemnes, sinó que, a més, canvia la naturalesa de les mateixes: converteix, llavors, una inhabilitació per una suspensió temporal, gràcies a la qual podran mantenir els seus llocs de treball i la seva condició de funcionaris. Aquests sis indults s'han concedit a Ismael Puyana Román, exregidor de festes i personal; la funcionària Manuela Serrano; el director tècnic de l'ajuntament José Manuel Caballero; el funcionari Manuel García; el delegat de personal Francisco Arjona; i l'interventor Miguel Fuentes. Val a dir que el Govern no ha donat cap explicació sobre les raons o criteris després d'aquesta ronda d'indults, cosa que li ha retret el Tribunal Suprem.

+ SERVEIS GRATIS DE CATALUNYA DIARI:  T'enviem també totalment gratis al teu mòbil (màxim 3 missatges al dia i et pots donar de baixa quan vulguis):

FES CLIC AQUÍ SI VOLS GRATIS: Notícies del cor,TV i famosos

Prova-ho, t'encantarà!  A més a més, és totalment gratis i et pots donar de baixa quan vulguis!

Si vols ser el primer en llegir les teves notícies prefereides de Catalunya Diari, ja et pots descarregar gratis la nostra APP per Android Fes clic aquí!

Comentaris