Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

ÚLTIMA HORA

La Mesa del Congrés suspèn els diputats presos

El govern espanyol assegura que vol integrar els Mossos al Centre d'Intel·ligència contra el Terrorisme i el Crim Organitzat

L'Executiu nega haver restringit l'accés a la informació antiterrorista als efectius
El govern espanyol nega haver restringit l'accés a la informació als Mossos | EFE

 

El govern espanyol ha assegurat que estan treballant per integrar els Mossos d'Esquadra al Centre d'Intel·ligència contra el Terrorisme i el Crim Organitzat (CITCO) i ha desmentit les acusacions en què carregaven contra ells per, suposadament, haver restringit l'accés a la informació antiterrorista i de crim organitzat als efectius.

 

El diputat del PDECat Feliu Joan Guillaumes, va traslladar un dels seus dubtes a l'Executiu, demanant explicacions sobre unes informacions que haurien estat publicades fa uns mesos en què s'hauria intentat restringir en aquest àmbit els efectius catalans. Tanmateix, el govern ha assegurat que «no existeix aquesta decisió de limitar la informació antiterrorista que es distribueix als Mossos per part del CITCO» i ha remarcat que els qui ho verificaven van actuar sense tenir en compte el «rigor» i la «veracitat».

Els hi traslladen «tota la informació»

L'Executiu ha especificat que traslladen «tota la informació que els pugui afectar dins el seu àmbit competencial». A més, han remarcat que els Mossos no només tenen accés a la informació que afecta Catalunya, sinó que també a la d'Espanya perquè formen part de la Taula de Valoració de l'Amenaça que és responsabilitat del Ministeri d'Interior. Així doncs, han negat les acusacions, afirmant que succeeix totalment el contrari i que no haurien donat cap ordre per mantenir-los apartats. 

Un procés enrellentit

La integració dels Mossos al CITCO trigarà a aconseguir-se, ja que el procés avança lentament. De fet, el Ministeri d'Interior ja va anunciar fa temps que tenien aquesta intenció, concretament, el maig de 2016.

 

Tanmateix, els sindicats de la Policia Nacional no estan d'acord i, fins i tot, van demanar que fossin exclosos, així com indica l''ABC'. Un dels motius pels quals pensen així és perquè creuen que van «desobeir» l'Estat de Dret amb motiu del procés independentista i la votació de l'1-0.

+ SERVEIS GRATIS DE CATALUNYA DIARI:  T'enviem també totalment gratis al teu mòbil (màxim 3 missatges al dia i et pots donar de baixa quan vulguis):

FES CLIC AQUÍ SI VOLS GRATIS: Notícies del cor,TV i famosos

Prova-ho, t'encantarà!  A més a més, és totalment gratis i et pots donar de baixa quan vulguis!

Si vols ser el primer en llegir les teves notícies prefereides de Catalunya Diari, ja et pots descarregar gratis la nostra APP per Android Fes clic aquí!

Comentaris