Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

PREVISIÓ MÉTEO

Pocs canvis en el temps amb sol i màximes suaus aquest inici de setmana

TRAGÈDIA

Mor un jove pilot de només 14 anys al circuit de Jerez

URGENT

Nou mort en un diumenge tràgic a les carreteres catalanes

El govern espanyol prepara un augment del 28,6% en el preu del dièsel

El valor de la gasolina (1,8%) i del gas (5,8%) també patiran un increment
El preu del dièsel pujarà un 28,6 per cent | España Diario

 

Els conductors de vehicles dièsel estan a punt de rebre una terrible notícia. El govern espanyol ha plantejat la possibilitat de pujar un 28,6 per cent el preu d'aquest combustible. Aquest increment aniria en concordança a la pujada de l'impost de circulació per als motors de gasoil.

 

La decisió ve provocada després de l'orientació del Comitè d'Experts, relacionada amb els escenaris de transició energètica. De la mateixa manera, el preu de la gasolina també es veurà afectat, encara que molt menys, ja que amb prou feines pujarà un 1,8 per cent.

 

Amb aquesta decisió, els preus per litre d'ambdós combustibles registraran xifres gairebé idèntiques, situació que semblava impossible en els últims anys. La mesura és impulsada pel Ministeri d'Energia, que ha determinat que l'ús dels combustibles afavoreix l'aparició de l'efecte hivernacle a Espanya.

Augmenta el preu del dièsel

La notícia ha agafat desprevinguts els usuaris d'aquest combustible, que no han vist amb bons ulls la decisió. Els Automobilistes Europeus Associats (AEA) han criticat la mesura, considerant-la de gran afectació per als conductors, els quals hauran d'invertir molt més en el seu vehicle.

 

En aquest sentit, van calcular que el preu per omplir el dipòsit de gasolina augmentarà notablement, danyant l'economia del petit consumidor. «Cada vegada que omplin el dipòsit, suposarà un augment de 10 euros en el cost», detallen els representants de l'associació.

 

De la mateixa manera, van assegurar que si l'estratègia va dirigida a «promoure els vehicles menys contaminants, com els elèctrics», no s'ha encaminat de forma correcta. «No cal penalitzar els dièsel», van lamentar, i recomanen «abaixar el preu d'aquest tipus de vehicles -elèctrics-».

Augmenta el preu del gas

El preu del gas augmentarà en un 5,8 per cent | Cedida

 

De la mà de la dràstica pujada del preu del dièsel i de l'increment del cost de la gasolina, també s'anunciarà un augment del preu del gas. Així, els usuaris d'aquest tipus d'energia, a les llars, patiran factures fins a un 5,8 per cent superiors a les que rebien actualment.

 

Com a efecte dòmino, els anuncis de les pujades dels preus d'aquest tipus d'energia representaran una disminució del valor de l'electricitat. D'aquesta manera, les factures a les llars gaudiran d'un descens del 6,8 per cent, reduint així el seu preu mensual.