CaixaBank ha llançat una iniciativa que està generant una gran expectativa. Aquesta gran notícia té a veure amb una aliança acadèmica que busca millorar la qualitat de vida d’un grup social fonamental. La notícia reflecteix el compromís de l’entitat amb els seus clients i la societat en general.
La Fundació “la Caixa” i CaixaBank, amb universitats com Esade, Universidad Pontificia Comillas i Universidad de Deusto, han creat la ‘Càtedra per a una Longevitat Activa i Saludable’. Aquesta càtedra pretén convertir-se en un referent nacional per a l’estudi de les necessitats de la població gran. L’any 2030, un de cada quatre espanyols tindrà més de 60 anys, una dada que subratlla la importància d’aquesta iniciativa.

Un pas endavant per a la gent gran a Espanya
La presentació d'aquesta iniciativa va tenir lloc durant la primera reunió per a la signatura del conveni de col·laboració el 25 de juny a Barcelona. Aquesta nova càtedra abordarà temes clau com l’estalvi i la planificació financera, la salut, les cures i la participació social, sempre des d’una perspectiva ètica.
El seu objectiu és contribuir a millorar la qualitat de vida de les persones grans, un segment que ja supera els 12 milions a Espanya. Per a aquell any 2030, aquest grup representarà el 23% de la població i posseirà el 39% de la riquesa neta del país.
En paraules de Tomás Muniesa, president de CaixaBank, “aquesta càtedra neix com un espai de reflexió, investigació, formació i innovació amb una meta clara: que envellir amb dignitat sigui un dret”. Josep María Coronas, director general de la Fundació “la Caixa”, va destacar que l’atenció a les persones grans és part de l’ADN de la Fundació, que en mobilitza 500.000 a Espanya a través d’activitats que en milloren el benestar i combaten la soledat no desitjada.

CaixaBank i Fundació “la Caixa”: un compromís real i palpable
CaixaBank compta amb més de 4 milions de clients majors de 65 anys, i des de fa anys ha implementat mesures pioneres per millorar l'experiència. Entre elles, destaca un horari de caixa sense restriccions i l’avançament del pagament mensual de les pensions al dia 24. També ofereixen serveis d’atenció exclusius per a grans i oficines mòbils en zones rurals per evitar l’exclusió financera.
Jaume Masana, director de negoci de CaixaBank, va explicar que aquestes accions busquen “millorar la qualitat de vida dels nostres clients sèniors, un col·lectiu amb necessitats específiques i que requereix atenció prioritària”. Javier Valle, conseller de VidaCaixa, va destacar que ara la gent pot viure fins 25 anys més després de la jubilació i és clau oferir solucions perquè gaudeixin d’aquesta etapa.

Aquesta iniciativa forma part del programa Generació+, un projecte dins del Pla Estratègic 2025-2027 de CaixaBank, que impulsa la planificació financera, cures assistencials, voluntariat, formació i lleure per a persones grans. Aquest compromís es complementa amb el programa de voluntariat de CaixaBank, que involucra empleats, clients i familiars per donar suport a aquest col·lectiu.
Amb un pressupost rècord de 655 milions d’euros, la Fundació “la Caixa” destina prop del 60% dels seus recursos a programes socials. Més de 370 milions d’euros es destinen a iniciatives que impacten en la vida de persones grans i col·lectius vulnerables. Tot això referma l’aposta clara de CaixaBank i Fundació “la Caixa” per la longevitat activa i saludable.