rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

Un grup d'investigadors de catalans descobreixen una mutació genètica que predisposa a tenir càncer

La troballa l’ha fet un grup de la Universitat Autònoma de Barcelona i l’Hospital de Sant Pau

N grup d'investigació de la Universitat Autònoma de Barcelona i l'hospital Sant Pau han descobert una mutació genètica que predisposa als qui la pateixen a tenir càncer. Com ha avançat RAC1, aquesta mutació provoca tumors de mama i de gola i els fa resistents a la quimioteràpia. El líder de l'estudi ha explicat, en declaracions pel citat mitjà: «Hem vist que un gen que estava mal atribuït a una malaltia genètica en realitat no causa anèmia, sinó que quan hi ha una mutació en aquest gen el que passa és que els pacients tenen un alt risc de tenir càncer, sobretot càncer de mama, de boca i de coll, i una resposta molt tòxica en els tractaments quimioteràpics».

Amb aquest nou descobriment, els investigadors recomanen que les persones que pateixin la mutació es facin seguiments més freqüents per prevenir i detectar els tumors amb més rapidesa.

+ SERVEIS GRATIS DE CATALUNYA DIARI:  T'enviem també totalment gratis al teu mòbil (màxim 3 missatges al dia i et pots donar de baixa quan vulguis):

FES CLIC AQUÍ SI VOLS GRATIS: Notícies del cor,TV i famosos

Prova-ho, t'encantarà!  A més a més, és totalment gratis i et pots donar de baixa quan vulguis!

Si vols ser el primer en llegir les teves notícies prefereides de Catalunya Diari, ja et pots descarregar gratis la nostra APP per Android Fes clic aquí!

🎁 Vols guanyar un lot de productes ECO? Participa ara al nostre sorteig!

Clica aquí per rebre les últimes notícies d'actualitat. Gratis al teu mòbil!

Comentaris