rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

La Guàrdia Civil alerta d'una nova estafa de correus falsos de suposats bancs a clients

«Suspensió: Error de sessió», així comença el missatge fraudulent que es rep i que et redirigeix a un enllaç que et demana les teves dades bancàries
La Guàrdia Civil alerta sobre l'última estafa per Internet | Guàrdia Civil

Torna a córrer una estafa per Internet. La Guàrdia Civil ha alertat sobre una campanya de correus falsos que s'està propagant. Els estafadors utilitzen un compte de BBVA i, per tant, estarien seguint l'estratègia del «pishing», que consisteix en la suplantació de la identitat d'un individu o entitat. Els agents adverteixen que es llencin a la brossa els correus que comencin així: «Suspensió: Error de sessió».

 

Aquest tipus d'il·legalitats són cada vegada més notables i aparenten ser correus vertaders. La Guàrdia Civil ha adjuntat una imatge del correu on es veu un dels missatges fraudulents rebuts que sembla que sigui de l'entitat bancària. Al client li apareix que ha rebut «un nou missatge» i, aleshores, per llegir-lo t'adreça a un enllaç específic on et demanen les dades bancàries per així poder robar-te.

 

La solució

Si et trobes en aquesta situació i ha estat massa tard per a no caure en la trampa, no et preocupis perquè encara ho pots solucionar. El primer pas és contactar amb l'entitat bancària per explicar què t'ha passat i així et modificaran les dades per evitar futurs problemes.

 

S'ha de vigilar perquè moltes vegades en respondre correus desconeguts o que no s'hagin sol·licitat, poden accedir a les teves dates. També s'ha d'estar alerta amb els enllaços a què accedim o els arxius que descarreguem dels correus perquè també poden ser fraudulents.

 

És essencial conèixer els formats certificats de la nostra entitat bancària perquè és la prova que ens permetrà enxampar els correus falsos. Si no veiem aquest tipus de document al correu, no hem de facilitar cap informació. D'altra banda, l'Oficina de Seguretat de l'Internauta (OSI) també està disponible per ajudar i resoldre els possibles dubtes que es tinguin.

 


 

Com prevenir-ho?

Abans d'entrar a la pàgina web del banc és aconsellable tancar totes les aplicacions que tinguem obertes. A més, és més segur escriure l'URL de l'entitat bancària al navegador, que no pas cercar la web oficial pel buscador. Una altra de les recomanacions és evitar accedir als nostres comptes des de llocs públics o mitjançant el Wifi públic. 
 

 

Clica aquí per rebre les últimes notícies d'actualitat. Gratis al teu mòbil!

🎁 Sortegem una fantàstica targeta regal de 50 € per PRIMARK! Participa aquí, és molt fàcil!

Comentaris