Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

EN DIRECTE

Es reprèn el judici de l'1-O al Tribunal Suprem

La reparació dels tres cotxes de la Guàrdia Civil que van ser destrossats durant les manifestacions puja a 135.630 euros

La jutgessa Lamela contempla el cost en l'acte d'empresonament de Cuixart i Sánchez
Imatge d'un dels cotxes de la Guàrdia Civil. | CatalunyaDiari.cat

 

La jutgessa Carmen Lamela ha decretat presó sense fiança pels líders de l'ANC i Òmnium, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart. En l'acte de la magistrada, es detallen les accions que van dur a terme tots dos i per les quals estan acusats per delicte de sedició. En el document, Lamela detalla concretament el cost de reparació de les furgonetes de la Guàrdia Civil que van patir destrosses durant les manifestacions del 20-S. Segons la jutge, aquestes manifestacions van ser provocades per Cuixart i Sànchez. El cost de les furgonetes va ser presentat en un informe de la Guàrdia Civil, i asseguren que la reparació dels tres Nissan Patrol va pujar fins als 135.630 euros. En concret, el primer cotxe ha costat 33.729,90 euros, el segon 34.708,51 i el tercer 67.183,51 euros.

Segons l'informe els cotxes van quedar amb les rodes punxades, els vidres trencats, els para-xocs danyats, les llums, els miralls i els parabrises trencats, les xapes enfonsades, la tapisseria rajada, l'interior ple de brossa i excrements, etc. A més, afegeixen que tots tres vehicles van haver de ser netejats i desinfectats degut a tota la brossa que es va tirar dins.

 

Imatge d'un dels cotxes de la Guàrdia Civil. | CatalunyaDiari.cat

 

Aquests fets ja van ser denunciats per diverses associacions de la Guàrdia Civil. A més, també es va criticar que els agents haguessin de romandre atrapats durant hores dins de la seu de la Conselleria d'Economia a causa dels manifestants que hi havia impedit la sortida dels agents.

 

Imatge dels cotxes de la Guàrdia Civil. | CatalunyaDiari.cat

 

Imatge d'un agent al costat dels cotxes de la Guàrdia Civil. | CatalunyaDiari.cat