rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

La Guàrdia Urbana de Barcelona desallotja els sensesostre acampats a la plaça de Catalunya

La policia ja va advertir en les darrere hores que es produiria el desallotjament
Els sensesostre feia dies que estaven acampats a la plaça de Catalunya | Guillem RS

 

La Guàrdia Urbana de Barcelona ha començat aquest dimecres a primera hora del matí a desallotjar la plaça de Catalunya, on des de fa setmanes diversos grups de sensesostre s'havien instal·lat per exigir unes condicions de vida mínimes. Al voltant de les 07.50 hores la policia ha començat a instal·lar tanques a la plaça, i va avisar el col·lectiu que es passaria al seu desallotjament «de forma immediata». Pocs minuts després, els sensesostre han estat obligats a recollir els elements de l'acampada.

 

 

La Guàrdia Urbana ha aconseguit desallotjar la zona sense problemes | Guillem RS

 

 

Els independentistes marxen per voluntat pròpia  

Ahir, dimarts 17 d'abril, els sensesostre van rebre un ultimàtum per aixecar les tendes de campanya i els cartells reivindicatius en què es demanava la protecció dels seus drets, els quals, segons diuen, encara es vulneren dia darrere dia. 

 

Així doncs, a primera hora del matí, agents de la Guàrdia Urbana, així com equips de neteja, s'han desplaçat fins a la plaça per començar a retirar les tendes d'acampada instal·lades a les zones verdes, amb l'objectiu de garantir que l'espai estigui disponible per Sant Jordi. 

 

Pel que fa a l'acampada independentista, els seus integrants han abandonat la plaça voluntàriament | Guillem RS

 

No obstant això, els agents ofereixen a tots els concentrats la possibilitat de mantenir punts informatius per fer visibles les seves reivindicacions, com en el cas dels independentistes que també estan acampats a la plaça per reclamar la llibertat dels presos polítics. En aquest cas han marxat per voluntat pròpia per respectar la jornada de Sant Jordi, però hi mantindran un punt d'informació. 

 

Desallotjats per Sant Jordi

Pel que fa als sensesostre, aquests no tenien previst abandonar la plaça abans del dia de Sant Jordi. De fet, ja havien programat una sèrie d'activitats per al mateix 23 d'abril.

 

Tanmateix, reclamen més flexibilitat als serveis socials i facilitats per disposar de transport públic i els equipaments municipals. No obstant això, l'Ajuntament de Barcelona els retreu que es neguin a utilitzar els serveis municipals dels quals disposen, sobre el qual els manifestants asseguren que no són suficients, tal com informa 'El Periódico'. 

 

«No tenim casa! Això és dret de manifestació!», cridaven alguns manifestants a primera hora del matí a la Plaça Catalunya de Barcelona, abans que comencés el dispositiu de desallotjament.

🥑 Un completíssim lot de productes ECO BonPreu pot ser teu fent clic aquí. Participa ara!

Clica aquí per rebre les últimes notícies d'actualitat. Gratis al teu mòbil!

Comentaris