'Hackejar' el wifi a Barcelona es converteix en un negoci

Aquestes pràctiques ofereixen wifi públic després de piratejar-lo
Els pirates cobren 29 euros i ofereixen una garantia de 2 anys | Cedida

 

Cada vegada és més comú el 'hackeig' de wifi a la ciutat comtal. Aquesta pràctica, segons el portal 'Crónica Global', s'ha convertit per a alguns en un negoci rendible que va començar amb els anuncis al carrer d'un primer 'hacker'. Ara, quatre mesos després que aparegués aquesta pràctica a Barcelona, ha proliferat a diversos barris de la ciutat. 

Els cartells amb l'anunci es troben sobretot a la Zona Franca i als barris de Vilapicina i Torre Llobeta. Consisteixen en un contacte de WhatsApp i un preu assequible: 29 euros en un sol pagament i una garantia de dos anys per disposar del wifi públic piratejat. Un cop contractat aquest «servei», el 'hacker' visita la residència de l'interessat, entrega la contrasenya d'una connexió pública propera i fa el cobrament. 

 

De moment, l'Ajuntament de Barcelona assegura no tenir constància d'aquesta activitat il·legal. Segons el codi penal, qui cometi aquest tipus de frau ha de ser castigat amb una pena d'entre tres i dotze mesos de multa. Si la quantitat estafada no supera els 400 euros, s'imposaria una multa de 20 al mes. Per tal de superar la xifra de 400, el pirateig hauria de superar una durada d'un any i mig.