rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

ÚLTIMA HORA

Troben el cadàver de Janet Jumillas

Els 10 hospitals més mal valorats d'Espanya

Atenció: Mira quins són els 10 hospitals del país amb pitjor nota. Hi trobes el teu?

 

El rànquing de qualitat dels hospitals d'Espanya del 2017 elaborat pel Monitor de Reputació Sanitària situa els pitjors hospitals d’Espanya en comunitats autònomes concretes, com ara les Canàries o Extremadura. Això es produeix per culpa de les desigualtats existents entre les autonomies pel que fa a la gestió dels diners destinats a la sanitat pública. 

 

  

A continuació, analitzarem quins són avui en dia els pitjors hospitals públics d'Espanya, a través d’un llistat on apareixen ordenats de millor a pitjor valoració.

 

 

Els problemes de la sanitat pública espanyola

Tot i que el Sistema Nacional de Salut espanyol és un dels més accessibles de tot el món, a vegades es queda petit per culpa de la gran demanda que rep per part de la població del país, cada vegada més envellida.

 

  

D’aquesta afirmació se’n deriva el problema principal que pateix actualment la sanitat pública: falten professionals per tractar el gran volum d’usuaris que hi ha. I no falten per manca de formació —al contrari, hi ha molts professionals formats amb una educació excel·lent—, sinó que la mancança es produeix perquè no se’ls contracta o perquè malviuen amb unes condicions laborals precàries. 

 

 

  

Davant d'aquesta situació tan complicada, els professionals de la salut —psicòlegs, metges, infermers, auxiliars i altres— solen escollir «fugir» del Sistema Nacional de Salut per resguardar-se en la seguretat que els ofereix la sanitat privada, amb la perspectiva de progressar a nivell professional i d’obtenir millors condicions laborals.

 

La «fugida de cervells» ja és una realitat a la sanitat pública

Cada cop hi ha més professionals de la sanitat pública que opten per complementar la seva feina col·laborant amb clíniques privades. No només ho fan pel salari —més elevat— que poden obtenir, sinó que també volen aprofitar l’oportunitat de créixer a nivell professional i de continuar formant-se per assolir nivells d’excel·lència en les seves pràctiques.

  

Però, per què no poden tenir aquestes experiències a la sanitat pública?

  

han atret professionals molt ben qualificats que els han ajudat a formar equips cada vegada més potents, amb una dilatada formació i experiència

 

Què fa que els usuaris valorin negativament un hospital?

Hi ha determinades característiques relacionades amb el funcionament i la qualitat dels hospitals públics que tant els treballadors com els usuaris valoren de manera negativa, i que difereixen en funció de qui les analitza.

  

els principals elements que els influeixen a l’hora d’avaluar negativament un hospital són les llargues llistes d'espera

  

els professionals de la salut valoren negativament els hospitals basant-se principalment en la temporalitat dels contractes

Els 10 pitjors hospitals públics d’Espanya

Fa uns mesos, el Monitor de Reputació Sanitària va dur a terme un estudi en què van participar més de 5.000 persones relacionades amb la sanitat pública. A continuació, et presentem un rànquing basat en aquest estudi, amb els 10 pitjors hospitals públics d’Espanya segons les valoracions dels usuaris i dels professionals.

 

10. Hospital Universitari de Gran Canària Dr. Negrín

Situat a l’illa de Gran Canària, aquest hospital universitari ocupa el desè lloc a la cua de la llista dels millors hospitals públics d’Espanya. D’un màxim de 10.000 punts n’ha obtingut 3.032, perdent-ne així 59 en relació amb el rànquing de l’any anterior.

 

9. Hospital Universitari de Donostia

La valoració d’aquest centre de salut basc és més dolenta, cosa que el situa en el lloc número 9 dels pitjors hospitals públics espanyols. En aquest rànquing ha aconseguit només 3.030 punts, cosa que n’hi ha fet perdre 63 respecte de l’any 2016.

 

8. Complex Assistencial Universitari de Burgos

Tot i que és un dels principals referents d'assistència sanitària de la seva comunitat, Castella i Lleó, aquest complex assistencial universitari ha estat valorat amb només 3.019 punts al rànquing del 2017. Per això, en aquesta llista se’l considera el vuitè pitjor hospital espanyol de la sanitat pública. 

 

7. Complex Hospitalari Universitari de Càceres

Ubicat a la comunitat autònoma d’Extremadura, aquest complex hospitalari universitari de la ciutat de Càceres ocupa el setè lloc entre els hospitals públics espanyols més mal valorats, perquè només ha aconseguit obtenir 3.016 punts del total possible.

 

6. Hospital Universitari de Canàries

Amb una valoració força negativa que només li ha concedit 3.015 punts en aquest rànquing, aquest hospital universitari situat a La Laguna, a Tenerife, es col·loca a la sisena darrera posició de la classificació dels 74 hospitals examinats amb l’objectiu de dur a terme aquest estudi.

 

5. Complex Hospitalari Universitari de Badajoz

Altre cop a Extremadura, aquesta vegada a Badajoz, hi trobem el cinquè hospital amb una valoració més negativa segons l’estudi de 2017 del Monitor de Reputació Sanitaria. La seva puntuació en aquesta edició ha estat de 3.012 punts, 41 menys que l’any anterior.

 

4. Hospital Universitari Nuestra Señora de la Candelaria

L’illa de Tenerife torna a aparèixer al rànquing, aquesta vegada amb un hospital que se situa entre els 4 pitjors del país. Amb només 3.005 punts dels 10.000 possibles, l’hospital universitari públic amb nom religiós obté una valoració negativa remarcable.  

 

3. Hospital Severo Ochoa de Leganés

Arribem al top 3 de pitjors hospitals del país. El tercer més mal valorat tant per pacients com per professionals sanitaris es troba a Madrid, concretament al municipi de Leganés. Aquest hospital universitari madrileny tan sols ha aconseguit obtenir 3.004 punts.

 

2. Hospital Universitari de Guadalajara

Amb un important i crític descens de 72 punts respecte del resultat de l'any passat, aquest hospital universitari de Castella-la Manxa passa a ocupar la segona posició en el rànquing dels pitjors hospitals públics de tot el país, esgarrapant només 3.003 dels 10.000 punts en joc.

 

1. Hospital Universitari Mútua de Terrassa

Finalment, arribem al capdamunt de la llista: amb una davallada de 61 punts respecte de l’any anterior, l'Hospital Universitari Mútua de Terrassa se situa al capdavant de la classificació dels 10 pitjors hospitals públics d'Espanya segons l'estudi del Monitor de Reputació Sanitària i no aconsegueix passar de 3.000 punts

 

+ SERVEIS GRATIS DE CATALUNYA DIARI:  T'enviem també totalment gratis al teu mòbil (màxim 3 missatges al dia i et pots donar de baixa quan vulguis):

FES CLIC AQUÍ SI VOLS GRATIS: Notícies del cor,TV i famosos

Prova-ho, t'encantarà!  A més a més, és totalment gratis i et pots donar de baixa quan vulguis!

Si vols ser el primer en llegir les teves notícies prefereides de Catalunya Diari, ja et pots descarregar gratis la nostra APP per Android Fes clic aquí!

Comentaris