Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

Les imatges del moment en què l'ertzaina de Bilbao cau a terra a l'estadi de San Mamés

Inocencio es va desplomar després que caigués al seu costat una bengala que va llaçar un aficionat rus
Imatge de l'Ertzainza estirat a terra. | EFE

 

Un membre de l'Ertzaintza va perdre la vida a l'hospital de Basurto de Bilbao a causa d'un infart que va patir després que es produïssin els altercats entre els ultres russos i els de l'Athletic davant l'estadi de San Mamés. Es tracta d'Inocencio Arias García, un home de 50 anys provinent d'Ermua que es trobava fent guàrdia mentre tenia lloc el partit de l'Europa League entre l'Athletic Club de Bilbao i l'Spartak de Moscú.

 

L'agent pertanyia a la novena promoció de policies i va morir per una aturada cardiorespiratòria i no per les conseqüències de l'altercat. De fet, al vídeo de 'El Correo' es pot veure com l'Ertzaintza fa un desplegament en línia per fer enrere els ultres, els quals no van ficar gaire resistència i van acabar retirant-se i fugint.

en Videos

 

En el moment del desplegament, es pot observar com un dels membres de l'Ertzaintza cau a terra, mentre que dos altres companys corren a subjectar-lo per evitar que el cop sigui més greu. En veure l'escena, alguns es van apropar per ajudar i altres van quedar-se rodejant-lo per tots els costats per evitar possibles atacs dels ultres.

 

Concretament, l'agent va caure a terra quan la policia va intervenir a l'esplanada de l'estadi per evitar la baralla entre els ultres d'ambdós equips. Just va desplomar-se després que caigués al seu costat una bengala que va llaçar un aficionat rus.

 

 

Cinc detinguts

Tothom estava a l'expectativa del que pogués passar perquè se sabia que vindrien molts ultres russos. Hi havia un gran dispositiu policial: 500 ertzaines, 100 policies municipals i 200 agents de seguretat privada. Així com s'esperava, els altercats van succeir abans de l'inici del partit. Es van llançar pedres, ampolles, bengales i pilotes de golf davant l'estadi de San Mamés, motiu pel qual els agents van carregar contra els aficionats de l'Spartak i van detenir cinc persones.

 

 

Els altercats van començar quan van arribar centenars d'ultres russos a l'estadi, els quals van ser escoltats per l'Ertzaintza, segons les mateixes fonts policials. En arribar, els aficionats radicals de l'Athletic els hi van llançar ampolles i altres objectes. Per sort, els policies els hi havien requisat abans d'entrar els pals, les barres extensibles i els punys de ferro que portaven.

+ SERVEIS GRATIS DE CATALUNYA DIARI:  T'enviem també totalment gratis al teu mòbil (màxim 3 missatges al dia i et pots donar de baixa quan vulguis):

FES CLIC AQUÍ SI VOLS GRATIS: Notícies del cor,TV i famosos

Prova-ho, t'encantarà!  A més a més, és totalment gratis i et pots donar de baixa quan vulguis!

Si vols ser el primer en llegir les teves notícies prefereides de Catalunya Diari, ja et pots descarregar gratis la nostra APP per Android Fes clic aquí!

Comentaris