Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

Investigadors catalans descobreixen que la immunoteràpia pot ser de gran utilitat per combatre el càncer de còlon

La investigació se centra a bloquejar l'acció d'una hormona que impedeix l'activació del sistema immune
Els investigadors de l'Institut de Recerca Biomèdica de Barcelona aposten per la immunoteràpia | Twitter (@IRBBarcelona)

 

Un grup d'investigadors de l'Institut de Recerca Biomèdica de Barcelona ha donat amb una nova manera per combatre el càncer de còlon que podria resultar efectiva en els humans després d'aconseguir la curació i immunitat dels ratolins amb què treballaven. Els experts han obert les portes a una nova opció, però encara hauran de passar uns anys perquè el mètode arribi a les clíniques.

El propòsit amb què ara treballen és crear ratolins amb les mutacions genètiques més habituals en els tumors de còlon avançats. De fet, en el cas del còlon metastàtic ja ho han aconseguit i, fins i tot, han fet immune el sistema per tal que pugui combatre el tumor i la seva reproducció de forma natural.

 

L'hormona que inhabilita el sistema immune 

L'estudi responsabilitza l'hormona TFG-beta d'impedir l'actuació del sistema immune davant les cèl·lules tumorals del còlon. Sabent que l'error prové d'aquí, han pogut treballar amb la immunoteràpia per aconseguir activar aquest sistema immune.

 

«Si bloquegem l'acció d'aquesta hormona amb uns inhibidors en fases clíniques, aconseguim revertir el procés i que els limfòcits penetrin el tumor, s'activin i evitin la metàstasi en models animals», explicava l'investigador de l'Icrea i cap del Laboratori de Càncer Colorectal de l'IRB Barcelona, Eduard Batlle.

L'estudi pot servir per a altres càncers

Els científics s'han mostrat «convençuts» que l'estudi pugui ser de gran utilitat en els casos dels pacients amb càncer de còlon avançat després d'obtenir uns bons resultats en el cas dels animals, equivalents a un 70 i 80% de curació de la malaltia. D'altra banda, també creuen que pot servir per a altres càncers en què és present l'hormona TFG-beta, així com el de pàncrees, el de melanoma i el de la bufeta.

+ SERVEIS GRATIS DE CATALUNYA DIARI:  T'enviem també totalment gratis al teu mòbil (màxim 3 missatges al dia i et pots donar de baixa quan vulguis):

FES CLIC AQUÍ SI VOLS GRATIS: Notícies del cor,TV i famosos

Prova-ho, t'encantarà!  A més a més, és totalment gratis i et pots donar de baixa quan vulguis!

Si vols ser el primer en llegir les teves notícies prefereides de Catalunya Diari, ja et pots descarregar gratis la nostra APP per Android Fes clic aquí!

Comentaris