Iñaki Urdangarin podria entrar a presó en els pròxims mesos

Iñaki Urdangarín i la infanta Cristina passen per moments molt dolent des que es va conèixer la seva implicació al cas Noós
La entrada de Iñaki Urdangarín en prisión está cada vez más cerca | Cedida

 

L'entrada a la presó del marit de la infanta Cristina per la seva implicació al cas Noós sembla que és ja imminent. Ara només s'espera la decisió del Tribunal Suprem respecte la condemna d'Iñaki Urdangarin.

 

Un cop el Tribunal dicti la sentència definitiva del cas, Iñaki Urdangarin haurà d'entregar-se a les autoritats, si no és així, es dictarà un ordre internacional pel fet que actualment no resideix a Espanya. Tindrà un termini límit per entregar-se.

 

Respecte a la seva residencia fora d'Espanya, cal dir que se li ha permès pel fet que no es considera que tingui risc de fuga, per ser un personatge públic i a més estar vinculat amb la Família Reial.

La preocupació de la infanta

Des que es va conèixer la relació d'Urdangarin amb el cas Noós, ara fa uns anys, la infanta Cristina no ha deixat de tenir problemes. Alguns dels més greus el vet que els ha fet la Casa Reial, recentment ho han demostrat no deixant-los assistir al sopar de la Nit de Nadal.

 

El futur ingrés a la presó d'Iñaki Urdangarin suposa per la infanta Cristina i la seva família un greu problema, ja que per poder visitar-lo a la presó hauran de traslladar-se al lloc on ell sigui encarrellat.

 

Les opcions més probables de presons a les quals pot ingressar són les de Badajoz o Zaballa. Si ingressés a Badajoz, la seva família podria mudar-se i viure a Portugal, cosa que agrada a la infanta, ja que així podria evitar la pressió mediàtica de viure a Espanya. 

 

En canvi en el cas d'entrar a la presó de Zaballa, a Vitòria, la infanta Cristina podria viure prop de la seva sogra, qui de ben segur li donaria un cop de mà amb els quatre nens que li aniria molt bé ara que serà 'mare soltera'.

Així serà l'ingrés a presó d'Iñaki Urdangarin

Urdangarín està condemnat a sis anys i tres mesos de presó, tot i que la Fiscalia vol que la condemna s'allargui fins als deu anys, i així ho ha demanat.

 

Com passa amb tots els presos, quan el marit de la infanta Cristina ingressi a la presó s'haurà de seguir el protocol. Se'l traslladarà a l'àrea d'ingressos on passarà cinc dies. Després d'això se li donarà una cel·la individual on passarà gran part dels seus dies a la presó, així informa 'Cotilleos'.

 

Disposarà només de 40 minuts a la setmana per visites. Això vol dir que tant la seva dona com els seus fills tindran exclusivament aquest moment per estar amb ell. Durant aquests minuts podran parlar amb ell o donar-li alguns objectes personals.

 

A més allà podrà escollir si treballar o estudiar, una cosa amb la qual passar el temps durant els anys que estigui a la presó, que, de moment, no se sap quants seran.