Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

ÚLTIMA HORA

La Mesa del Congrés suspèn els diputats presos

Els resultats de la primera enquesta sobre la independència del CEO després de l'1-O

Aquest dimarts s'han fet públics els resultats de l'últim baròmetre del CEO
Imatge de la mobilització de l'Onze de Setembre a Barcelona.  | catalunyadiari.cat

 

El «sí» a la independència de Catalunya guanya força després del referèndum de l'1 d'octubre. El Centre d'Estudis d'Opinió (CEO) ha publicat l'últim baròmetre, el tercer d'aquest 2017, que constata un creixement a l'opinió favorable a què Catalunya esdevingui un Estat independent, respecte els resultats que es van publicar el juny. El passat mes de juny un 41,1% dels enquestats volia que Catalunya havia d'esdevenir un Estat independent, front un 49,4 que no ho volia. Ara, els resultats d'aquest octubre mostren que un 48,7% dels enquestats vol que Catalunya sigui un Estat independent, i un 43,6% no ho vol. D'altra banda, un 6,5 respon que «no ho sap». Respecte l'intenció de vot a unes properes eleccions, el 35% dels enquestats votaria la coalició Junts pel Sí, mentre que en segon lloc un 10,1% votaria Catalunya sí que es Pot. 

El baròmetre del Centre d'Opinió Pública va dur a terme un total de 1.338 enquestes entre el 16 i el 29 d'octubre, és a dir, després el referèndum i després de l'article 155. Així, sembla que la situació política actual entre Catalunya i Espanya podria haver provocat que l'opinió independentista passi per davant a l'opinió a favor de què Catalunya continuï formant part d'Espanya. La violència policial i les polítiques adoptades per part del govern espanyol, com l'aplicació de l'article 155 que intervé l'autogovern de Catalunya podrien haver influït en l'opinió dels ciutadans de Catalunya. 

 

Respecte la pregunta a «què creu que Catalunya hauria de ser», el 82,2% dels votants de JxSí creuen que hauria de ser un Estat independent, un 78,1 dels votants de Ciutadans creu que Catalunya ha de ser una comunitat autònoma d'Espanya, un 54,1% dels votants del PSC creuen que ha de ser una comunitat autònoma d'Espanya, el 57,7% dels votants de CSQP opina que Catalunya ha de ser un Estat dins d'una Espanya federal, el 52,2% dels votants del PP creu que ha de ser una comunitat autònoma d'Espanya, i el 80,1% dels votants de la CUP creuen que ha de ser un Estat independent. 

 

Una de les altres preguntes és la intenció de vot a unes properes eleccions al Parlament de Catalunya. Segons els resultats del CEO, un 35,2% dels enquestats votaria la coalició de Junts pel Sí, un 10,1% votaria Catalunya Sí que es Pot, un 9,9% votaria el PSC, un 7,0 votaria Ciutadans, un 4,7 votaria la CUP i un 1,8% votaria el PP. Ara bé, destaca que un 16% dels enquestats es mostra indecís respecte el seu vot a unes eleccions al Parlament. 

+ SERVEIS GRATIS DE CATALUNYA DIARI:  T'enviem també totalment gratis al teu mòbil (màxim 3 missatges al dia i et pots donar de baixa quan vulguis):

FES CLIC AQUÍ SI VOLS GRATIS: Notícies del cor,TV i famosos

Prova-ho, t'encantarà!  A més a més, és totalment gratis i et pots donar de baixa quan vulguis!

Si vols ser el primer en llegir les teves notícies prefereides de Catalunya Diari, ja et pots descarregar gratis la nostra APP per Android Fes clic aquí!

Comentaris