rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

SORTEIG

🥑 Guanya un completíssim lot de productes ECO BonPreu! És molt fàcil!!

NOVETAT

🌞 La previsió del temps cada día al teu Instagram. Segueix-nos fent clic aquí!

Inditex reconeix que té refugiats sirians treballant en situació irregular a Turquia

Un reportatge de la BBC denuncia l'existència de treballadors sirians en situació irregular a la bugaderia turca Goreteks
Imatge d'una botiga Zara | Zara
 

La marca espanyola de moda Inditex ha reconegut aquest dilluns que, en una inspecció el juny passat, va detectar diversos refugiats sirians treballant en situació irregular per a un dels seus proveïdors a Turquia, un fet que «s'està solucionant». Una portaveu de Zara ha assegurat que, dins d'aquest grup d'empleats en la bugaderia Goreteks, en la qual es tenyeixen pantalons de la marca, no hi havia cap menor d'edat. La portaveu va respondre en un reportatge que emetrà aquest dilluns la cadena pública britànica BBC, que revela que diverses marques de moda, entre elles les britàniques Marks & Spencer, Next i Asos o les espanyoles Zara i Mango, tenen a Turquia proveïdors que utilitzen refugiats sirians, en alguns casos menors, sense els permisos laborals pertinents.

En el cas de Zara i Mango, els reporters de l'equip investigador de l'espai 'Panorama' van trobar que la bugaderia Goreteks, on es tenyien texans d'ambdues marques, emprava refugiats sirians amb torns de 12 hores i sense la protecció personal adequada. Mango assegura que aquesta bugaderia va ser subcontractada sense el seu permís per un dels seus proveïdors.


En un comunicat remès a la BBC i a Efe, Inditex assenyala que ja havia detectat la presència de sirians en situació irregular «abans que la BBC hi anés a filmar», i va demanar a la bugaderia aplicar un pla de millores. Aquesta bugaderia té «fins al desembre vinent per introduir aquests canvis», o en cas contrari podria deixar de treballar per a la companyia espanyola, tal com va explicar la portaveu.

Inditex assenyala que l'any 2015 va dur a terme més de mil auditories en aquest país, on té a un equip de «més de 400 persones dedicades a controlar» els seus proveïdors.

🥑 Un completíssim lot de productes ECO BonPreu pot ser teu fent clic aquí. Participa ara!

Clica aquí per rebre les últimes notícies d'actualitat. Gratis al teu mòbil!

🍅 Ets un apassionat de la cuina? Subscriu-te gratis al butlletí per rebre la recepta de la setmana al teu correu!

Comentaris