EN DIRECTE

🌦 🍃 Segueix totes les incidències del temporal de pluja i vent a Catalunya

PREVISIÓ MÉTEO

🌧 Catalunya en alerta: pluges fins la matinada i fort temporal de vent dissabte

URGENT

🚨 Denuncien un intent d'atropellament al tall dels CDR a la Meridiana

La infanta Cristina i Iñaki Urdangarin 'vetats' al sopar de Nadal de la reina Letícia

Aquest any els actuals monarques seran els amfitrions de la velada
La reina vol evitar ser vista junt amb la infanta Cristina
 

 

Arriba el Nadal i les vacances hivernals de la reina Letícia coincidint amb les de l'escola de les seves filles Eleonor i Sofia. Després de la reunió amb l'Associació Espanyola Contra el Càncer, del 21 de desembre, no té res programat fins a la Pasqua Militar del 6 de gener en què presidirà l'acte. Fins aleshores, passarà aquests dies junt amb les seves filles i s'encarregarà com amfitriona dels preparatius del sopar de Nadal, al qual la infanta Cristina té vetada la seva assistència

La infanta Cristina i Urdangarin hauran de passar les festes a Vitòria

A diferència dels anys anteriors, Felip i Letícia són els encarregats de rebre a la família en la nit de Nadal, ja que fins ara ho feien els reis emèrits. Així doncs, Letícia té el control de qui s'asseurà a la seva taula.

 

Com és d'esperar entre els convidats es troben: per la part del seu espòs, Joan Carles i Sofia, la seva germana Irene i la infanta Helena amb Froilà i Victòria Frederica; d'altra banda, pel que fa a la família Ortiz-Rocasolano, s'ha convidat a la seva mare Paloma, la seva germana Telma i la seva neboda Amanda, i també a dues parelles d'amics íntims dels monarques dels quals no ha transcendit la seva identitat. 

 

Una llista en què la infanta Cristina i, per descomptat, l'encausat Iñaki Urdangarin, no apareixen perquè no els vol veure ni en pintura. Ells junt amb els seus fills, no podran coincidir amb els cosins en una data tan especial. Per tant, són els únics que no són benvinguts a la casa dels actuals reis i, per aquest motiu, passaran totes les festes nadalenques a Vitòria, acompanyats de la família d'Urdangarin. 

 

La velada començarà a les nou de la nit, reunits per veure el discurs del rei Felip que ja estarà gravat. Un cop escoltat, tindrà lloc un sopar fred a l'estil bufet lliure que hauran preparat els treballadors de la Zarzuela. La reina Sofia va arrancar amb aquest costum fa anys amb l'objectiu de què els treballadors poguessin deixar tot llest per tal de passar l'especial nit amb les seves famílies.

 

L'únic que segur que canviarà és l'elecció del menú que anirà a càrrec dels gustos de Letícia, marcats pels productes eco i 'healthy' als que estan acostumats en el seu dia a dia. Pel que fa als altres dies festius, el 25 aniran els reis emèrits, Irene de Grècia, la infanta Helena i els seus fills a la casa de Puerta de Hierro de Madrid de la germana de l'emèrit, mentre que Felip i Letícia aniran a casa de la mare de la reina.