rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

CRIM MATARÓ

⚫ Els Mossos desvinculen el germà desaparegut de l'assassinat de la nena de 13 anys

ÚLTIMA HORA

🌊 Alerta de tsunami al Japó per un fort terratrèmol de 6,8

Dos investigadors catalans renuncien als Premis Fundació Princesa de Girona pel «vistiplau explícit» de Felip a la «repressió»

Consideren que la Casa Reial ha «liquidat» la tasca de l'entitat i que ha avalat «l'onada de repressió» de l'Estat
Imatge de Bernat Ollé rebent el premi de la mà del rei Felip VI, a Girona. | CatalunyaDiari.cat

 

L'enginyer reusenc Bernat Ollé i l'investigador francès Romain Quidant, que fa més de quinze anys que treballa a Catalunya, han renunciat aquest dilluns als Premis Fundació Princesa de Girona (FPdGi) arran de l'actitud que ha tingut el monarca Felip VI en el conflicte entre Catalunya i Espanya. En una carta que han fet pública, els dos subratllen que la Casa Reial ha «liquidat» la tasca que l'entitat ha dut a terme durant anys per «construir ponts», i critiquen que el rei hagi donat «un vistiplau explícit» a «l'onada de repressió» que viuen les institucions catalanes, «incloent l'empresonament de líders cívics i del govern legítimament escollit pels votants catalans».

Els dos investigadors critiquen especialment el discurs del rei Felip VI del passat 3 d'octubre, perquè consideren que les paraules del monarca van «girar l'esquena» a la voluntat de milions de catalans i van «ignorar la violència policial» que es va viure l'1-O. «Creiem que el rei ha donat el vistiplau explícit a l'onada de repressió de les institucions espanyoles contra Catalunya, incloent-hi l'empresonament de líders cívics i del govern legítimament escollit pels votants catalans», asseguren a la carta.

 

L'enginyer reusenc i el químic francès demanen a la FPdGi que els faci arribar l'IBAN del compte bancari de l'entitat per retornar l'import dels premis, 10.000 euros, i també diuen que, molt aviat, enviaran a les oficines les escultures commemoratives que se'ls van lliurar durant l'entrega dels guardons. La carta s'acaba demanant a la FPdGi que retiri els seus noms i les seves imatges «de qualsevol comunicació, xarxa social pàgina web o documentació» que els esmenti com a premiats FPdGi o que els vinculi amb la institució. De fet, la Fundació ja ho ha fet, perquè ni Ollé ni Quidant apareixen la web —a l'apartat on es recullen els Premis any a any i els guardonats.

 

La carta dels dos investigadors, on renuncien als seus premis | Cedida

+ SERVEIS GRATIS DE CATALUNYA DIARI:  T'enviem també totalment gratis al teu mòbil (màxim 3 missatges al dia i et pots donar de baixa quan vulguis):

FES CLIC AQUÍ SI VOLS GRATIS: Notícies del cor,TV i famosos

Prova-ho, t'encantarà!  A més a més, és totalment gratis i et pots donar de baixa quan vulguis!

Si vols ser el primer en llegir les teves notícies prefereides de Catalunya Diari, ja et pots descarregar gratis la nostra APP per Android Fes clic aquí!

🎁 Vols guanyar un lot de productes ECO? Participa ara al nostre sorteig!

Clica aquí per rebre les últimes notícies d'actualitat. Gratis al teu mòbil!

Comentaris