rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

Investigadors creen una vacuna que elimina el càncer en ratolins i que podria ser efectiva també en humans

Es comencen a realitzar els primers assajos clínics a persones
La vacuna elimina el tumor | Cedida

 

Per desgràcia el càncer segueix atemorint les persones que el pateixen i els seus éssers estimats. Encara avui en dia no s'ha pogut trobar una cura definitiva per aquesta malaltia que tant fa patir. Tot i això els investigadors no deixen de buscar-la.

  

 

 

De fet, cada cop estan més a prop d'aconseguir apropar-se a la cura del càncer, a mesura que passa el temps no es deixa d'avançar en les investigacions i recentment s'ha aconseguit elaborar una vacuna contra el càncer que podria arribar a ser efectiva en humans, ja que de moment només s'ha provat amb ratolins.

Menys perjudicial

Aquest nou descobriment és una vacuna contra el càncer que s'aplica directament al tumor a tractar, d'aquesta forma aquest queda eliminat però altres parts del cos no han de veure's afectades o patir efectes secundaris, com sí que passa en realitzar el tractament de la quimioteràpia.

 

 

Un altre dels seus beneficis és que petites dosis serveixen per acabar amb el tumor, la qual cosa significa que si aquesta cura pot tenir algun efecte secundari, no afectarà amb massa gravetat al nostre cos. També, per tant, quedarà reduït el cost del tractament.

 

 

Investigadors de la Universitat de Standford han aconseguit desenvolupar aquesta vacuna a partir de dos medicaments que estimulen el sistema immunològic de tal forma que aquest aconsegueix desfer-se dels tumors provocats pel càncer. La cosa més negativa és que de moment únicament s'ha provat amb ratolins, la bona és que almenys ha funcionat a la perfecció.

 

 

Primera prova en persones

Com ja hem dit, i publica 'El Español, la vacuna, de moment, només ha estat provada en ratolins. Cal dir però, que amb un gran èxit, i és que no només va eliminar els tumors sobre els quals es va posar, sinó també les seves metàstasis associades.
 

Sí que és cert que en la majoria de casos el càncer va tornar als ratolins, però de nou això té una part positiva, el tractament novament aplicat als nous tumors tornava a funcionar sense problemes.

 

Ara el que cal fer és començar a fer les proves d'aquest nou tractament amb persones, de fet, ja està previst el primer assaig clínic amb humans, en concret amb uns 15 pacients, tots amb un mateix tipus de càncer. Això no vol dir que no funcioni amb altres tipus, però s'ha d'anar pas per pas.

+ SERVEIS GRATIS DE CATALUNYA DIARI:  T'enviem també totalment gratis al teu mòbil (màxim 3 missatges al dia i et pots donar de baixa quan vulguis):

FES CLIC AQUÍ SI VOLS GRATIS: Notícies del cor,TV i famosos

Prova-ho, t'encantarà!  A més a més, és totalment gratis i et pots donar de baixa quan vulguis!

Si vols ser el primer en llegir les teves notícies prefereides de Catalunya Diari, ja et pots descarregar gratis la nostra APP per Android Fes clic aquí!

Comentaris