Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

ÚLTIMA HORA

La Mesa del Congrés suspèn els diputats presos

El iogurt ecològic i la marca blanca li guanyen terreny a Danone

Les vendes de la seva principal línia de negoci han decaigut; paral·lelament els petits fabricants escalen a un ritme superior al 10%
Imatge de una fàbrica de Danone | Danone

 

Encara que la crisi econòmica ha perdurat i molts sectors s'han vist afectats, la recuperació gradual d'alguns d'aquests comença a ser un fet. Tal com informa 'Economia Digital', això és el que li està succeint al mercat del consum làctic, les vendes del qual comencen a millorar. No obstant això, enmig d'aquest escenari tan positiu, els beneficiaris no són els habituals. La principal productora, Danone, ha sofert una davallada considerable i ha perdut terreny, conquistat per les marques blanques i petits productors de iogurts ecològics. Els informes de facturació demostren que, sense tractar-se d'una caiguda irremeiable, les xifres podrien asseure les bases d'una nova fenomenologia en la qual es faria fallida l'actual model de negoci de la companyia. Jérôme Boesch, responsable a càrrec de la filial espanyola ha tractat de revertir la situació apostant per noves línies de producte que, desgraciadament, no aconsegueixen detenir ni la velocitat ni els efectes d'aquesta caiguda.

De fet, ni tan sols l'arribada de Danio, el que anava a ser el producte estrella, va aconseguir quallar a Espanya, encara que sí ho va fer a Estats Units. Yolado, una invenció duta a terme per l'equip de R+D de l'empresa va sofrir la mateixa sort i també va haver de retirar-se del mercat. Paral·lelament, les marques ecològiques, simplement per realçar el caràcter ecològic dels seus productes, han anat guanyant terreny, devorant les restes del gegant làctic i posicionant-se en llocs que abans se li escapaven.Sigui com sigui, aquesta sèrie de contratemps ha inspirat la fundació de la seva pròpia marca ecològica, Las dos vacas, que tampoc ha aconseguit penetrar com s'esperaria al mercat espanyol. Un agreujant de la situació, esdevé de com els efectes del mercat a Espanya amenacen amb escalabrar la resta de filials europees de la companyia que, en realitat, ja comencen a presentar certes decaigudes. Encara amb tot, Danone segueix liderant el sector a Espanya, encara que cada vegada ho fa amb majors dificultats i, aviat, de no revertir-se la situació podria perdre completament la seva posició.

+ SERVEIS GRATIS DE CATALUNYA DIARI:  T'enviem també totalment gratis al teu mòbil (màxim 3 missatges al dia i et pots donar de baixa quan vulguis):

FES CLIC AQUÍ SI VOLS GRATIS: Notícies del cor,TV i famosos

Prova-ho, t'encantarà!  A més a més, és totalment gratis i et pots donar de baixa quan vulguis!

Si vols ser el primer en llegir les teves notícies prefereides de Catalunya Diari, ja et pots descarregar gratis la nostra APP per Android Fes clic aquí!

Comentaris