Isabel Gemio tanca la seva etapa a Atresmedia colpejada per la mort del nen d'onze anys que col·laborava al seu programa

La presentadora s'acomiadarà aquest mes de desembre d'Onda Cero poc després de conèixer la dura notícia
Isabel Gemio amb Rubén Darío a Onda Cero | Facebook Te doy mi palabra

 

La Isabel Gemio i el seu equip de 'Te doy mi palabra' d'Onda Cero passen per un delicat moment després de perdre al seu col·laborador més jove: Rubén Darío, el nen d'onze anys que tenia una secció al programa dedicada a la literatura.

 

 

Gairebé sense paraules, Isabel Gemio anunciava la trista notícia en directe recentment, després de conèixer que el petit havia mort a Sevilla després d'una llarga lluita contra la malaltia rara que patia.

 

Poc després de conèixer-se la notícia, la presentadora es prepara per abandonar la ràdio d'Atresmedia després de 14 anys i ho fa colpejada per la tragèdia de la pèrdua del petit, una de les seves apostes més personals d'aquesta temporada.

 

 

Cada cap de setmana, el nen parlava a 'Te doy mi palabra' de llibres, literatura, contes... una secció que va començar després de realitzar una entrevista a l'estiu de 2016 i en què va explicar que li encantava llegir i que era fan de Mario Vargas Llosa.

 

«Escriuré una novel·la autobiogràfica: 'Uno entre 200.000'. Em submergeixo molt als meus contes i així visc entre aventures de diverses formes», assegurava. Una setmana després, Isabel va tornar a posar-se en contacte amb ell per llançar-li una proposta.

 

El col·laborador més jove de la ràdio

«Rubén, hem decidit que la setmana que entris a formar part de la plantilla de col·laboradors del programa. Som humils però nosaltres et pagarem per això. Així que veu pensant el que ens vas oferir», anunciava la presentadora.

 

El petit, ple de felicitat, no va poder amagar la seva emoció: «Moltes gràcies, estic molt content i no us preocupeu que tinc molts projectes per a vosaltres». D'aquesta manera, Rubén es va convertir en un dels col·laboradors més joves de la ràdio espanyola.

Rubén Darío a 'Te doy mi palabra' | Facebook Onda Cero

 

 A través de les ones, la seva mare i ell també van poder donar a conèixer la malaltia rara que patia i els sacrificis que això li havia suposat. Nascut a Paraguai, Rubén i la seva família es van traslladar a Sevilla fa set anys després d'una llarga recerca del tractament de la seva malaltia.

 

Des que era un nadó, Rubén i la seva família van recórrer diversos hospitals de Paraguai i Argentina sense èxit. «En un hospital argentí li van detectar més de 200 tumors, però després de vuit mesos d'investigació no trobaven l'arrel. Llavors vam decidir venir-nos a Espanya, encara que els metges em diguessin que li quedaven tres mesos de vida», relatava la seva mare.

 

La dura lluita de Rubén i la seva família

A la seva arribada a Sevilla, Rubén i la seva família van conèixer la malaltia que patia en menys d'una setmana, després de sotmetre a una biòpsia: patia histiocitosis, una disfunció del sistema immunològic que provoca un augment anormal de determinades cèl·lules que poden formar tumors.

 

Rubén Darío amb la seva mare | Cedida

 

A causa dels símptomes que patia, com febres molt altes, problemes de respiració, dolors i rampes, Rubén amb prou feines podia dormir 20 minuts seguits a les nits: «Mai oblidaré la matinada que, amb tres anys, va aconseguir dormir 17 minuts seguits» confessava la seva mare.

 

 

Per aquesta raó, el petit dedicava moltes hores a llegir: «Amb els llibres viatjo, escalo, faig esport, visc ...», va dir a la seva primera entrevista, emocionant davant de la Isabel Gemio, qui va crear la seva pròpia fundació per a la investigació de les malalties rares. Ella no va dubtar a donar-li uns minuts del seu espai per donar a conèixer la seva història i compartir la seva lluita.