Jaime Peñafiel furga en la ferida de la reina Sofia

Ha criticat durament la seva última biografia
Sofía i Peñafiel. | Informalia

 

Jaime Peñafiel, expert en la Casa Reial, ha criticat durament el nou llibre sobre la vida de Sofia, escrit per Pilar de Arístegui. L'obra narra, en forma de crònica, els moments més importants de la vida de la reina emèrita. Carlos Abella, marit de l'escriptora i ambaixador de la Santa Seu, sembla ser la principal font d'informació, ja que va tenir una important relació amb Joan Carles i Sofia.

Com explica Informalia, Peñafiel ha dit que «Pilar Arístegui escriu, amb entusiasme i imaginació, triant el millor de la vida de Sofia però oblidant el desamor que ser-hi, estimada Pilar, malauradament hi va ser i és, fins a l'extrem d'haver convertit la reina emèrita en una patidora dona, ofesa públicament i abandonada. Resumint: una novel·la històrica al revés».

 

També ha assegurat que «el llibre farà feliç a donya Sofia si és que el llegeix, i estic segur li agradaria que la seva vida sentimental hagués estat com l'autora explica amb la seva millor intenció. Estimada imaginació, el que m'estimo de tu és quan el que imagines sembla més bell que la realitat visible. I si és així, és perquè la mirem amb ulls enamorats, com deia Luis Cernuda».