rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

VOTA A L'ENQUESTA

Quin partit triaràs el 28-A?

José María García titllat de «maricón» pel rei Joan Carles per portar un jersei vermell

Jordi Évole, al capdavant de 'Salvados', va treure a la llum la revelació del monarca
El rei emèrit Joan Carles en una imatge d'arxiu | Cedida

 

Jordi Évole torna al peu del canó. El periodista de Cornellà va fer altra vegada de 'Salvados' un dels programes més vistos del passat diumenge, reunint dues eminències del periodisme esportiu, José María García i José Ramón de la Morena.

 

Els dos professionals de la informació, històricament enfrontats per ser líders de la matinada futbolística, es va asseure junts i davant les càmeres per primera vegada. El programa, però, va acabar gairebé cridant més l'atenció per una trucada que Évole va fer al rei emèrit Joan Carles I

Un jersei i un 'maricón' 

Évole va trucar a Joan Carles I i, després d'una primera disputa en la qual el rei afirmava que només parlaria de José María García i no sobre el seu dia a dia, la primera aparició del monarca va venir en forma d'anècdota.

 

José María García, de fet, va «sentir adoració per Juan Carlos I», tot i que ara la relació havia canviat molt. Potser perquè havia dut a terme «moltes coses equivocades que desconeixia» —l'escàndol de Botswana i els elefants o la relació amb Corinna— o per altres coses, García va confessar: «No estic gens agraït amb Juan Carlos».

 

«Des que va deixar de ser rei, no m'ha fet ni una trucada», va explicar el periodista mentre deia que una de les darreres vegades que s'havien vist ell portava «un cridaner jersei vermell». Una peça que, de fet, va servir per encetar l'anècdota. 

 

«Home, no sabia que et vesties de 'maricón'», va etzibar-li Juan Carlos a José María García, en veure la seva indumentària. El locutor, però, no es va arronsar i va replicar: «És de l'única cosa que no podrien acusar-te, majestat».

 

«Ens ha penjat el rei»

José María García i Jordi Évole, trucant al rei | Atresmedia

 

Un altre dels moments del programa va arribar quan Évole va trucar directament al rei. El presentador català, de fet, va demanar al monarca que s'assentés amb ell en motiu del seu 80 aniversari i del 10 aniversari del programa, però aquest s'hi va negar en rodó.

 

Així, l'únic que va aconseguir Évole —i ja és molt— va ser una trucada que no va acabar del tot bé. I és que en preguntar per afers personals, el rei emèrit no ho va dubtar i va penjar a Évole. «Estic recapacitant: ens ha penjat el rei, no?», va dir el presentador.