Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

Una jove no es presenta a un examen a Màlaga per salvar la vida a un home

La noia, de només 20 anys, va socórrer una persona mentre era víctima d'un infart
Celia González, en una imatge d'arxiu | Cedida

 

La vida d'una jove malaguenya de 20 anys va veure ahir com la seva vida feia un gir de 180 graus. Celia, una noia de Fuengirola que viatjava amb tren cap a Màlaga, per examinar-se al Laboratori Clínic i Biomèdic va optar per «passar» de la prova quan va sentir per la megafonia que un home requeria algun tipus d'ajuda sanitària. 

 

Segons va informar ‘Sur’, la noia va sentir a l'estació de Torreblanca una nota per megafonia que demanava per «un metge o personal sanitari». En aquest context, doncs, Celia afirma que va acudir-hi «per curiositat», però tot va canviar en veure «un home tombat a terra, mentre una noia li aixecava les cames».

 

«Estava sagnant pel cap, s'havia fet una ferida després de patir un infart i caure a terra», va afegir una jove, que malgrat no comptar amb estudis, va veure que l'home «estava tenint una aturada cardiorespiratòria».

Va poder-li salvar la vida

 

«Tenia els llavis morats i els ulls oberts, molt oberts», va explicar Celia González sobre l'home en qüestió: un britànic de 83 anys. Tot seguit, la noia va optar per emprar la tècnica de reanimació cardiopulmonar que, precisament, va aprendre acudint a classes voluntàries a la Creu Roja.

 

La jove va relatar, a més a més, que va alertar a algú perquè demanés una ambulància. «Tenia por, però només pensava que l'home no podia morir així. Per això vaig fer la reanimació cardiopulmonar», va apuntar.

 

Finalment, en arribar l'ambulància els sanitaris van demanar a la Celia que no marxés. Ja que aquesta, de fet, va aconseguir mantenir en vida a l'afectat, que va ser traslladat minuts després a l'Hospital Costa del Sol. Actualment, d'altra banda, l'ancià es troba a la Unitat de Vigilància intensiva

Tenia un examen 

Tot i això, com no podia ser d'altra manera, la universitat andalusa va permetre-li repetir la prova. Els serveis sanitaris van fer-li un justificant que expressava que la jove els havia ajudat amb la recuperació de l'home.

 

«Ha presenciat una aturada cardíaca i ha reanimat al pacient fins a la nostra arribada», expressava la nota mentre afegia: «Gràcies a la seva col·laboració, el pacient està viu».

+ SERVEIS GRATIS DE CATALUNYA DIARI:  T'enviem també totalment gratis al teu mòbil (màxim 3 missatges al dia i et pots donar de baixa quan vulguis):

FES CLIC AQUÍ SI VOLS GRATIS: Notícies del cor,TV i famosos

Prova-ho, t'encantarà!  A més a més, és totalment gratis i et pots donar de baixa quan vulguis!

Si vols ser el primer en llegir les teves notícies prefereides de Catalunya Diari, ja et pots descarregar gratis la nostra APP per Android Fes clic aquí!

Comentaris