Juana Rivas podria ser condemnada a deu anys de presó

La seva parella l'acusa d'un delicte de segrest o sostracció de menors
Juana Rivas continua en parador desconegut des que va fugir amb els seus dos fills  | Cedida

 

Juana Rivas, la mare que va fugir amb els seus dos fills per no haver d'entregar-los a la seva exparella, condemnada per maltractament, continua en parador desconegut. Per ara, segons informa La Sexta, ja s'han iniciat les diligències penals, i està citada a declarar el pròxim 8 de juliol, juntament amb el pare dels seus fills. El divendres, una jutgessa de Granada va decidir rebutjar l'ordre internacional de detenció contra Rivas, que l'advocat de la seva exparella demanava, entre altres mesures cautelars. Tot i així, si no es presenta a la pròxima citació, s'activarà, finalment, l'ordre de recerca i captura. Per a l'assessor jurídic de Rivas, Francisco Granados, es tracta d'un error que el cas hagi saltat a la via penal: «Un pas més en el cúmul de despropòsits que, efectivament, el jutjat està realitzant des de fa uns mesos», ha lamentat Granados.

El seu portaveu ha assegurat, també, que, com que segueix il·localitzable, Rivas no ha rebut la notificació on s'informa que haurà de comparèixer davant el jutge, però que es troba en bon estat. «Coneixent Juana com la conec, puc garantir que ella i els seus fills estan bé», ha dit. Mentrestant, el jutjat investigarà si va cometre un delicte de segrest o sostracció de menors, tal com l'acusa la seva exparella. Unes acusacions per les quals podria ser condemnada a deu anys de presó. La seva exparella assegura, a més, que la dona presenta un suposat desequilibri emocional, que posa en risc la seguretat dels seus fills. 

ATENCIÓ: Nou servei del Catalunya Diari. Ara t'enviem les notícies de la teva província o ciutat, totalment gratis al mòbil. Fes clic aquí i prova-ho! T'encantarà!

 

Per Juana, però, el perillós és el pare, a qui va denunciar per maltractament una vegada va arribar a Espanya des d'Itàlia. Per a alguns experts en dret internacional, aquest va ser el seu gran error: «Ara Juana es veu perseguida pel seu agressor, la justícia espanyola i la italiana. És totalment rocambolesc. El que s'ha de fer és tramitar aquella denúncia que s'ha interposat a Espanya, donar-li agilitat», asseguren. Amb tot, Mariano Rajoy va defensar Juana el divendres, durant una roda de premsa celebrada a la Moncloa, on va assegurar que «ens hem de posar al lloc» de la mare.